Impactul creşterii salariului brut, explicat de ITM agenţilor economici

Reprezentanţii  a 50 de angajatori din oraşul Turceni şi zonele limitrofe au participat vineri, 08.12.2017, la prima întâlnire cu inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, organizată în cadrul Campaniei Naţionale de Informare şi Conştientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011, reglementate prin art. VII din OIG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Astăzi, 11.12.2017, inspectorii de muncă dezbat prevederile şi modificările legislative amintite împreună cu angajatorii din oraşul Novaci şi comunele învecinate, urmând ca mâine, 12.12.2017, aceştia să fie prezenţi, la orele 10.00, în municipiul Motru, în Sala de Şedinţe a Casei Multiculturale – Parc Central – pentru o nouă întâlnire cu angajatorii din oraş şi localităţile din jurul acestuia.

Punctul culminant al campaniei de informare la care ia parte Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va fi atins miercuri, 13.12.2017, când reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor fi prezenţi la întâlnirea programată pentru orele 13.00 în Sala C a Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, unde au fost invitaţi angajatori din municipiul Târgu-Jiu şi comunele din apropierea acestuia, dar şi delegaţi din partea celor mai importante confederaţii patronale cu filiale în judeţ şi ai sindicatelor cu un număr semnificativ de membri, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Întâlnirile din această săptămână  se vor încheia în Târgu-Cărbuneşti, unde inspectorii de muncă vor fi prezenţi vineri, 15.12.2017, pentru a răspunde întrebărilor angajatorilor din oraş şi comunele din apropiere.

Concomitent cu acţiunile de informare şi conştientizare continuă şi controalele efectuate de către inspectorii de muncă. În perioada 04.12.2017 – 08.12.2017, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 33 de controale, din care 18 au vizat munca nedeclarată. Au fost aplicate amenzi în valoare de 6.500 de lei şi s-au dispus 21 de măsuri pe care angajatorii vor trebui să le ducă la îndeplinire.  Inspectorii de muncă cu atribuţiuni în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au întreprins 7 controale aplicând o sancţiune în valoare de 4.000 de lei şi două avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com