Îmbuibaţii de la Transloc – Căilean vrea să declare greva ilegală

Din ciclul „Îmbuibaţii de la Transloc”, astăzi primul episod. Firma de transport public din Târgu Jiu are şanse tot mai mici să fie pusă pe roate, cum se spune în popor, şi să scape de managerii de „geniu” care o conduc. „Fruncea” la Transloc este Vasile Căilean, proptit în funcţie din vremuri imemoriale şi care, cu ajutorul prietenilor din Consiliul Local şi din politică, a reuşit să îşi salveze fundul, în ciuda dezastrului care se prefiguzează la transportatorul public.

Dezastru e puţin spus

Transloc este o bucată de istorie a anilor 1990 care a traversat timpul. Orice lecţie de istorie despre începuturile democraţiei şi modernizării oraşului ar trebui să treacă prin gropile din curtea Transloc şi să continue cu o vizită la atelierele care arată ca acum 30 de ani. Troleibuzele şi autobuzele sunt bune de tăiat şi dus la fier vechi. Cine garantează pentru siguranţa călătorilor în maşinile bune de casat? Dacă şoferii mai fac o dată la un deceniu o grevă de câteva minute, managerul Căilean şi juristul său meşter alergă la instanţă să o declare ilegală. Joi sunt audieri în procesul dintre admnistraţie şi sindicate. Te pomeni, vorba poporului, că Căilean va cere despăgubiri. Dar călătorii vor cere vreodată despăgubiri pentru că unii din CA iau 881 de lei pe lună să fumeze în şedinţe, doar să se aleagă praful de tot.

Andrei Pavel

One thought on “Îmbuibaţii de la Transloc – Căilean vrea să declare greva ilegală

  • 20 noiembrie 2017 la 11:31
    Legătură permanentă

    soferii acestor mijloace de tranport incaseaza ilegal bani de la persoane care nu au bilete de calatorie si nimeni nu vede , nu aude , nu iau masuri !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com