“Hospitality” un proiect sportiv holistic pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

În perioada 01.01.2021 – 31.12.2022, Asociația Scout Society este membră în cadrul consorțiului proiectului ”HOSPITALITY – Holistic Sport Disciplines for People With Intellectual Disability”. Activitățile proiectului sunt coordonate de către Associazione Sportiva Dilettantistica MEET LAB din Italia, în parteneriat cu alți parteneri : UISP TERRITORIALE CIRIE-SETTIMO-CHIVASSO din Italia, RIJEKA Sports Association for persons with disabilities din Croația și Courage Foundation din Bulgaria. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană.

 

”HOSPITALITY – Holistic Sport Disciplines for People With Intellectual Disability” oferă persoanelor afectate de dizabilități intelectuale posibilitatea de a participa la activități fizice axate pe gimnastică ușoară și relaxare, susținute de momente de meditație ghidată. Astfel, fiecare organizație parteneră organizează în comunitatea locală activități de gimnastică relaxantă, studiază beneficiile acesteia și lucrează la un manual de bune practici. Astfel, persoanele cu dizabilități intelectuale și tulburări de personalitate, sunt fost încurajate să participe la activități fizice unificate – o metodă care poate ajuta atât la bunăstarea fizică, cât și la cea psihologică.  În cadrul manualului la care se lucrează se va descrie în detaliu situația actuală în rândul grupurilor țintă în ceea ce privește sportul și activitatea fizică; sunt cercetate problemele asociate cu promovarea sportului și a activității fizice care sunt percepute ca obstacole sau stimulente pentru practicarea sportului în rândul grupurilor țintă și sunt propuse acțiuni specifice pentru îmbunătățirea deficiențelor care au fost identificate.

 

În acest sens, Asociația Scout Society a organizat o serie de activități locale în care a implicat persoane din grupul țintă. Principalele activități au fost cele de gimnastică și pillates. Prin intermediul acestora am demonstrat că toate persoanele trebuie să facă mișcare și că există sporturi care pot fi practicate de oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com