Haos pe șosele: șoferi beți sau tineri fără permis, prinși la volan

La data de 7 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din în comuna Floreşti, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Teleşti, având autorizaţia de circulaţie provizorie cu termenul de valabilitate expirat din data de 27 iulie a.c.. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 7 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat un bărbat, de 42 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Castanilor, din orașul Rovinari şi întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul alcool-test, dar acesta a refuzat. În aceste împrejurări, bărbatul a fost condus la spital, unde acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologie, în vederea determinări alcoolemiei. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice de sânge și conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

La data de 7 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au depistat în trafic, un tânăr, de 27 de ani , din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 605 B Stejari, iar cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta figurează cu menţiuni, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană având acest drept suspendat.

La data de 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secției 8 Politie Rurală Stoina au identificat în trafic un tânăr, de 26 de ani, din comuna Crușeț, în timp ce conducea un autoturism pe DN 605/B Stoina, având o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

La data de 7 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliție Turcinești au identificat un bărbat, de 31 de ani, din comuna Schela, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, un autoturism neînmatriculat în circulație și fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La data de 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Municipiul Iași, judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Polovragi, iar cu ocazia verificării în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată cu ocazia depistării în trafic acesta si-a declinat o identitate falsă, respectiv a unei persoane din aceeași localitate cu el, despre care știa ca posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și falsul privind identitatea. De asemenea, la data de 8 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au depistat în trafic, un tânăr, de 18 ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din comuna Baia de Fier, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, pe locul din dreapta al autoturismului a fost identificată o tânără, de 20 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului, pentru a-l conduce pe drumurile publice. În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu are acest drept.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com