Guvernul a acceptat întâlnirea cu sindicatele din CEO

Guvernul a acceptat întâlnirea cu sindicatele din Complexul Energetic Oltenia. FNME și Federația „Univers” au cerut marți o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta problemele din sistemul energetic și de la Complexul Energetic Oltenia.

„Având în vedere problemele cu care se confruntă S. Complexul Energetic Oltenia S.A., dar și solicitarea Guvernului României pentru creșterea producției de energie electrică pe bază de cărbune, respectiv blocarea unor perimetre de exploatare minieră, lipsa materialelor și a subansamblelor, atacurile tendențioase tot mai frecvente ale anumitor ONG-uri asupra companiei, creșterea necontrolată a prețurilor la produselor de bază precum și incertitudinea în rândul salariaților cu privire la viitorul activității în cadrul S. Complexul Energetic Oltenia S.A., emiterea Ordonanței de urgență nr.108/30.06.2022 privind decarbonizarea sistemului energetic, precum și situația economică și politică instabilă la nivel internațional, determinată de războiul din Ucraina, situație ce impune creșterea producției de energie electrică și de cărbune, vă solicităm instituirea stării de urgență în sistemul energetic național pentru soluționarea cu celeritate a următoarelor probleme:
1. Renegocierea Planului de restructurare a S. Complexul Energetic Oltenia S.A., modificarea O.U.G. nr.108/30.06.2022, ținând cont de criza energetică la nivel european și creșterea producției energiei electrice pe bază de cărbune în multe țări europene (Germania, Polonia, Cehia etc.);
2. Soluționarea următoarelor probleme pentru a asigura funcționarea și exploatarea cărbunelui, în vederea asigurării capacității de producție de energie electrică solicitată de către Guvernul României:
– extinderea perimetrelor de exploatare a carierelor din cadrul S. Complexul Energetic Oltenia S.A.;
– scoaterea din fondul forestier a suprafețelor împădurite, necesare exploatării cărbunelui;
– asigurarea bazei materiale și a resursei umane, în vederea realizării producției de cărbune și implicit a producției de energie electrică, solicitate de către ministerul de resort.
3. Încetarea atacurilor din partea unor ONG –uri asupra S. Complexul Energetic Oltenia S.A. și sistemului energetic național, precum și tragerea la răspundere a tuturor factorilor decizionali răspunzători de inițierea acestor acțiuni, contrare securității energetice naționale;
4. Reglementarea prețului la energie electrică pentru consumatorul final, în vederea stabilizării pieței de energie electrică;
5. Actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății și implicit a fondului de salarii, având în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice naționale.
Solicităm, în regim de urgență, o întâlnire cu dl. Prim – ministru al Guvernului României, în vederea soluționării celor de mai sus.
În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a picheta cu minim 500 de salariați ai S. Complexul Energetic Oltenia S.A., pe termen nelimitat, a sediului Guvernului României

Cu considerație,

Federația Națională Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate
Mine – Energie ,,Univers”
Președinte – Pîrvulescu Dumitru Vicepreședinte – Căldărușe Grigore Gabriel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com