Sindicate: Greva japoneză nu mai poate fi oprită la CEO

Câteva din puţinele sindicate care au mai rămas vocale la Complexul Energetic Oltenia şi-au propus să tragă un semnal mare de alarmă legat de condiţiile în care minerii îşi desfăşoară activitatea înainte de sosirea iernii. Este vorba de sindicatele din cadrul Exploatării Miniere de Carieră Jilţ. Liderii au consultat membrii sindicatelor şi au ajuns la concluzia că se impune organizarea unui protest. Acesta va fi anunţat în prealabil şi va fi vorba de o grevă japoneză la Carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord.

Au ajuns să mute echipamentele de pe o bandă pe alta

Liderii sindicali de la Jilţ, în frunte cu Ion Popescu, spun că situaţia a devenit insuportabilă şi în continuare se lucrează cu improvizaţii şi cârpeli care pot pune viaţa oamenilor în pericol. S-a ajuns în situaţia să se mute echipamente de la o bandă la alta, iar un singur om să ţină locul la alţi doi-trei.

Se cer măsuri urgente din partea administraţiei Complexului Energetic Oltenia pentru a pune în practică un program de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi rezolvare a problemelor de personal. Greva japoneză va avea loc după o discuţie cu administraţia, chiar dacă se va ajunge la o înţelegere. Propunerea de organizare a protestului este către finalul acestei luni, dacă oamenii vor mai avea răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com