Greva foamei rezolvă orice problemă la CEO?

O angajată a Complexului Energetic Oltenia, în cadrul Carierei Husnicioara, a decis să intre şi ea în greva foamei pentru a-şi rezolva anumite probleme legate de transferul pe un post pe care şi-l doreşte. Liliana Baroga a început miercuri un protest şi spune că lucrează de 31 de ani în minerit, dar că nu mai are soluţii în afara grevei foamei. Angajaţii companiei au ajuns să apeleze extrem de des la acest tip de protest în încercarea de a-şi rezolva problemele. „Nu am găsit înţelegere. Nu am găsit altă soluţie. Nu mai am ce face. Ce să fac, să accept acelaşi post de doi ani de zile care este oferit de conducerea de la UMC Husnicioara. Mă aruncă dintr-o parte într-alta. Lucrez acolo de 31 de ani. Mau mutat la arhivă ca legător. Am studii medii, superioare. Am fost laborant, am tot fost mutată, dar nu mi-au fost recunoscute studiile niciodată. Eu am o colegă de serviciu care a făcut studiile superioare în aceeaşi perioadă. Eu sunt muncitor, ea este economist. Chiar nu vreau să abuzez de sănătate.Eu vreau să muncesc conform studiilor mele. Eu am avut o tumoră pe rinichi. Mi s-a scos splina, două coaste. Din ce să trăiesc? Din 1.300 de lei luna aceasta? Eu unde o să mai lucrez? Când se mută arhiva la Motru o să mă trimită navetistă acolo? Eu nu pot să fac naveta la 51 de ani. O să rămân aici până cad din picioare Nu văd altă soluţie. O să merg la Motru să semnez contractul pe legător manual. O să semneze pentru că o să mă dea afară. Am trei zile la dispoziţie să le dau un răspuns”, declarat angajata Carierei Husnicioara.

Ce spune CEO

„Doamna Baroga Liliana, angajata a CE Oltenia la Cariera Husnicioara, ocupa in prezent postul de legator manual din cadrul Biroului Administrativ al carierei. Aceasta a solicitat trecerea pe un post de arhivar, dupa obtinerea avizarilor si certificarilor prevazute de legislatia in vigoare. Intrucat salariata a refuzat semnarea actului aditional la Contractul Individual de Munca prin care salariul brut i-a fost majorat, a fost convocata pentru data de 25.05.2018, la sediul EMC Motru, in vederea clarificarii situatiei sale.

Cu toate acestea, in dimineata zilei de 23.05.2018, salariata s-a prezentat la sediul companiei din Targu Jiu, pentru a solicita verbal ocuparea unui alt post, respectiv de laborant in cadrul Carierei Husnicioara

Conform procedurilor operationale de lucru, solicitarea schimbarii locului de munca se adreseaza in scris, insotita de documente care sa ateste studiile si calificarile detinute.

Angajata a purtat discutii cu 4 membrii din conducerea companiei, dar considera ca respectarea etapelor prevazute in procedurile interne de lucru nu este necesara, in timp ce recurgerea la o forma de protest este calea prin care se poate obtine promovarea pe postul solicitat.

Conducerea companiei va continua dialogul cu doamna Baroga Liliana in vederea stabilirii de comun acord a celei mai bune solutii pentru rezolvarea situatiei prezentate. Toate problemele ridicate de salariatii companiei au fost rezolvate, de fiecare data, ca urmare a dialogului purtat, in conditiile respectarii procedurilor de lucru si a prevederilor Contractului Colectiv de Munca, si nu ca urmare a presiunilor unor forme de protest extrem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com