Greenpreace îi aduce aminte lui Iohannis să închidă termocentralele pe cărbune

Organizaţia non-guvernamentală Greepeace îi aminteşte preşedintelui Klaus Iohannis că a semnat angajamente la nivel internaţional prin care şi-a asumat că România va reduce emisiile de CO2. Nu întâmplător, Greenpeace a ales să organizeze o acţiune de promovare a energiei regenerabile chiar la Sibiu, în oraşul lui Klaus Iohannis.

„Luni, pe 9 octombrie 2017, Greenpeace România va amplasa un soare uriaș în Piața Mare din Sibiu, pentru a semnala importanța energiei regenerabile, curate. Evenimentul face parte din campania Greenpeace «Energy Citizens », prin care susținem o descentralizare a producției de energie națională și pledăm ca fiecare cetățean sau mică (medie) intreprindere care dispune (sau plănuiește să investească) în surse de energie regenerabilă să fie susținuți si să poată contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice naționale. Scopul campaniei este în rând cu tinta propusă la COP21, de a limita încălzirea globală cu 1.5o C, atingând pragul de zero emisii intre 2030-2050. Acțiunea de luni va începe la ora 12, în Piața Mare, unde voluntarii și activiștii Greenpeace vor amplasa 12 raze pentru a forma SUN of SIBIU. Vom avea și o remorcă solară pentru încărcarea telefoanelor și laptopurilor participanților, iar coordonatorii de campanii Greenpeace vor fi acolo cu informații complete despre funcționarea trailerului, dar și despre campaniile Greenpeace din domeniul energiei”, potrivit Greenpeace România.

Impuls pentru Iohannis

„Am ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de susținere cu privire la angajamentul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris. De asemenea, evenimentul are loc în contextul participării țării noastre la Conferința Climatică de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România să rămână angajată pe drumul cel bun prin acțiuni ferme și ambițioase, care vor limita efectele schimbărilor climatice. Greenpeace  a organizat prima acțiune de acest tip la Paris, în timpul discuțiilor pentru semnarea acordului climatic, și mai recent la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile făcute prin semnarea acordului din 2015.Evenimente similare vor avea loc în mai multe orașe europene în săptămâna 4-8 octombrie, cand au loc dezbateri legislative esențiale pentru viitorul energiei regeberabile și implicit pentru limitarea încălzirii globale. În România, evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Sibiu”, se menţionează într-un comunicat al Greenpeace.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com