Grecii care fac economie la energie vor primi subvenții

Consumatorii eleni care în timpul lunilor de iarnă îşi reduc consumul de electricitate vor fi recompensaţi cu subvenţii mai mari la plata facturilor la energie, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, la postul de radio Sfera, transmite Reuters.

Din 2021, Grecia acordă subvenţii gospodăriilor şi firmelor, în ideea de a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa.

Pe lângă subvenţii, Grecia a introdus un plafon asupra plăţilor către producătorii de electricitate, care să reflecte costurile lor reale de producţie, ceea ce a împiedicat practic încărcarea facturilor la electricitate, iar sumele strânse de această schemă sunt direcţionate spre finanţarea subvenţiilor. Din iulie, statul elen a obţinut astfel peste două miliarde de euro.

Mitsotakis a informat că Executivul va oferi cetăţenilor subvenţii graduale pentru a stimula reducerea consumului lor de energie.

„Cu cât mai multă energie veţi economisi, comparativ cu factura de anul trecut, cu atât mai mare va fi subvenţia pe care o veţi primi”, a declarat premierul elen.(focus-energetic.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com