Gorjul şi turismul – baba şi mitraliera. Turiştii, alungaţi cu poliţia din judeţ.

Un grup de elevi eminenţi din Bucureşti au aşteptat duminică o oră în autocar, în zona Rânca pentru ca poliţiştii gorjeni să facă exces de zel şi să transmită un mesaj foarte clar turiştilor: nu aveţi ce căuta în Gorj. Motivul a fost că autocarul copiilor era mai greu cu 2,5 tone decât limita anunţată în primăvară, de 7,5 tone. Problema era că limita respectivă era valabilă, cum ştia toată lumea, pe tronsonul de la ieşire din zona de cabane şi prin munte. Altfel, dacă limita de tonaj este pe Transalpina, atunci ar trebui să se aplice, începând cu Bumbeşti-Piţic, de unde începe Transalpina.

Ce ne mai trebuie turişti

Ce rost mai are să ne punem în genunchi să îi chemăm pe turişti să viziteze frumuseţea asta de judeţ, cum ar zice Călinoiu, dacă ne punem cu poliţia pe ei, chiar dacă are legătură, oficial, cu siguranţa pasagerilor. Muicăăăă. La câte mii de autocare au trecut prin Rânca şi nu le-a văzut nimeni, abia ieri au găsit să se lege de şoferul unor copii, să îi ţină o oră în frig. Mai vrem ca Gorjul să devină o oază turistică.

Întrebare: oare câte tone au avut maşinile care au dus lemne în Rânca pentru sezonul de iarnă? Le-a văzut cineva? Le-a cântărit? A aplicat amenzi? Poliţia zice că, dacă nu acţiona şi autocarul pica într-o râpă, toată lumea îi sărea în cap. Corect, dar altă întrebare: dar camioanele cu materiale de construcţie pentru cabane le-a vazut cineva? Câte tone aveau? Aplicăm la toţi sau selectiv legea?

Vin turiştii, îşi lasă banii în Gorj şi noi îi dă afară. Mesajul a fost foarte clar pentru cine mai îndrăzneşte să urce la Rânca, folosind un autocar: afara din judeţ! Mai şi vorbim de turism de masă. Halal, vorba turcului! Îi puteau da un avertisment şi îli sunau şeful. Alo, şefule, e ceva în neregulă cu această restricţie de 10 tone. Facem şi noi ceva? Întrebare: Utilajele de deszăpezire câte tone au? Dar cele încărcate cu material antiderapant?

Ce spune IPJ Gorj?

„La data de 10 decembrie a.c., poliţiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, în timp ce acționau în filtrul rutier pe DN 67C Novaci – Rânca, instituit cu ocazia fenomenelor meteo extreme anunțate (ninsoare și viscol), au identificat în trafic un autocar condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, care transporta mai multe persoane (copii și adulți), având sarcina maximă de 10 tone, pe un drum public pe care exista o restricție de 7,5 tone. În acest caz conducătorul auto a fost sancționat, conform prevederilor OUG nr.195/2002, cu 6 puncte amendă, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, pentru a coborî în siguranță din stațiunea montană, autocarul a fost însoțit de un utilaj de deszăpezire și un echipaj rutier, până a ajuns la un drum fără pericole. Cu această ocazie, polițiștii gorjeni fac un apel către toți conducătorii auto, în special pentru cei care conduc autovehicule ce transportă copii, să respecte restricțiile de circulație instituite pe anumite segmente de drum (și mai ales pe drumuri de munte), când sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile pentru circulația rutieră pe drumurile publice. În aceste cazuri, conducătorii auto trebuie să conștientizeze faptul că își pun în pericol viața lor, dar mai ales viața pasagerilor, pentru care ei sunt răspunzători să-i transporte în siguranță la destinație”, zice IPJ Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com