Gorjul, în coada clasamentului la terenuri agricole vândute

Proprietarii de terenuri agricole din judeţul Gorj preferă să le păstreze, chiar dacă nu le muncesc. Judeţul se află pe ultimele locuri la nivel naţional în privinţa vânzării terenurilor agricole. Pe primul loc la vânzarea terenurilor agricole se află judeţul Timiş, unde au fost încheiate 4.877 de tranzacţii de vânzare-cumpărare în primele cinci luni ale acestui an, echivalentul a 8,2% din numărul total de loturi agricole vândute în această perioadă la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Cel mai scump teren a fost vândut în acest judeţ.

Topul judeţelor cu cel mai mare număr de tranzacţii cu terenuri agricole încheiate în primele cinci luni este completat pe locul doi de Arad, cu 3.789 tranzacţii, Dolj, cu 3.097 terenuri vândute, Brăila, cu 2.725 de vânzări, şi Buzău, cu 2.547 de tranzacţii. Practic, primele cinci judeţe din top acoperă aproape 30% din numărul de terenuri agricole vândute în primele cinci luni ale anului la nivel naţional.

La coada clasamentului se plasează Vâlcea, Gorj, Covasna şi Sălaj, judeţe în care s-au vândut în jur de 400 de terenuri agricole în perioada analizată.

La nivel naţional s-au vândut aproape 58.900 de loturi agricole în primele cinci luni din an. În luna martie s-au vândut cele mai multe, respectiv 13.848 de terenuri, urmată de luna mai, cu 13.501 de loturi, şi luna februarie, cu peste 12.000 de contracte de vânzare înregistrate la cadastru, potrivit Ziarul Financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com