Gorjul găzduieşte un concurs sportiv regional pentru persoanele cu handicap din Oltenia

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, în colaborare cu Primăria comunei Runcu, organizează Competiția sportivă pentru persoanele cu dizabilități ”Cupa Susenilor”, ediția a VIII–a, adresându-se exclusiv persoanelor cu diverse grade de handicap, instituționalizate sau neinstituționalizate.

Acțiunea vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viața beneficiarilor de servicii sociale, fiind unul dintre demersurile D.G.A.S.P.C. Gorj inițiate în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, cât și pentru combaterea percepțiilor stereotipice cu privire la acestea.

Pentru ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 14-15 mai 2018, la sediul C.I.A. Suseni, din comuna Runcu, sat Suseni, nr. 102, jud. Gorj, ”Cupa Susenilor” va reuni participanți din Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Probele din cadrul competiției sportive vor avea loc marți, 15 mai 2018, începând cu ora 09:00 și vor consta în: alergare normală, aruncarea mingii de baschet la coș, tenis de masă, alergare cu căruciorul cu rotile 30 m, aruncare cu cercul, șah și table.  Evenimentul sportiv se va încheia la ora 12.30 cu o festivitate de premiere, iar câștigătorii vor primi diplome, cupe și medalii.

Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiției sportive,  Ansamblul Folcloric ”Cheile Oltețului” al comunei Polovragi  și Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” vor susține  câteva momente de dansuri și obiceiuri gorjenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com