Gorjul a devenit ținta spărgătorilor de bancomate

În 2019 au fost sesizate 9.241 infracţiuni faţă de 8.285  în  2018, fiind înregistrată o creștere procentuală de 11,54%. În mediul urban: sesizate 4.834 infracţiuni (52,31% din total); În mediul rural: sesizate 4.400 infracţiuni (47,61 % din total); 7 infracţiuni au fost sesizate ca fiind comise în străinătate (0,08%).

Câteva spargeri

  1. Identificarea de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale a autorului infracțiunii de tâlhărie, comisă la data de 25.02.2019, la casa de schimb valutar de pe raza orașului Bumbești Jiu, dată la care, un bărbat de 41 ani din municipiul Petroşani, jud. Hunedoara, având fața mascată și prin folosirea unui pistol, a sustras suma de 46.850 în lei și valută. În baza probatoriului, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a autorului,acesta fiind ulterior condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 6 luni închisoare.
  2. La data de 04.04.2019, poliţiştii au identificat şi documentat activitatea infracţională a 5 bărbaţi, toți din jud. Vâlcea, cu antecedente penale, care în noaptea de 17/18.03.2019 au săvârşit infracţiunea de furt calificat din Agenţia CEC Tg-Logreşti, jud. Gorj, când, prin tăierea firelor de alimentare a sistemului de alarmare şi spargerea unui perete exterior, au pătruns în interior şi au forţat seiful de valori, fără a-l deschide, fiind cauzat un prejudiciu de 2800 lei.  In baza probatoriului administrat, cei 5 inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat și distrugere.
  3. Identificarea autorului infracțiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 19/20.10.2019, la ATM-ul CEC Polovragi, județul Gorj, dată la care un bărbat de 33 ani din orașul Novaci, prin explozie, a distrus sistemul de închidere al bancomatului și a sustras suma de 177 000 lei. În baza probatoriului administrat în cauză, instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive, cercetările continuând pentru probarea activității infracționale și a altor persoane suspecte de participare la comiterea faptei.

Pe linia infracţiunilor contra patrimoniului, structurile de investigaţii criminale au destructurat, în anul 2019, 13 grupări infracționale prin trimiterea în judecată a 50 de membri, dintre care exemplificăm o grupare specializată în comiterea de furturi din locuinţe, cu moduri de operare deosebite  și o grupare specializată în  furturi din unități bancare și din locuințe, ambele acționând pe raza mai multor județe .

Referitor la criminalitatea gravă comisă cu violenţă, aceasta reprezintă un procent de 0,65% din totalul infracţiunilor judiciare sesizate.

Procentul de soluţionare al dosarelor penale ce au privit infracţiuni de omor şi tentativă de omor a fost de 100%, autorii fiind identificaţi şi dispuse măsuri ferme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com