Gorjenii luptă împotriva diabetului

 

14 noiembrie 2017, Ziua Mondială a Diabetului. Clubul Rotary din Targu Jiu se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania “Femeile și diabetul zaharat”

 

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary din Targu Jiu se alătură Societatii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

 

Ieri 14 noiembrie 2017 membrii Clubului Rotary impreuna cu tinerii din Clubul Interact Targu Jiu au promovat Ziua Mondiala a Diabetului la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, Scoala Posliceala Hipocrate si Shopping City Targu Jiu, distribuind 300 de pliante de informare privind tema acestui an:  Femeile si diabetul zaharat

 

“Actiunea noastra continua seria de actiuni desfasurate de Clubul Rotary din Targu Jiu pentru informarea si constientizarea riscurilor privind sanatatea. Anul acesta ne-am propus să ne unim forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos” – a declarat Stefan Ghimisi – presedintele Clubului Rotary din Targu Jiu

 

Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații.

 

Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina SRDNBM, www.facebook.com/SocietateadeDiabet. (comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com