Gorjenii au redevenit ce au fost cândva: cei mai săraci din țară. Salariile din CEO nu mai pot servi drept paravan pentru politicieni

Gorjul și-a recăpătat renumele de regiunea cu cei mai săraci locuitori, renume obţinut în perioada interbelică, când se spunea că şi câinii mureau de foame în Gorj. Potrivit ultimelor statistici, salariaţii cu cel mai mare salariu trăiesc în Bucureşti. Astfel, câştigul mediu net din Capitală este de 2.723 de lei pe lună.

„La celălalt pol, al judeţelor cu cele mai mici salarii din ţară, pe primul loc se află Gorjul, cu o medie de 2.006 lei. Angajaţii din Vrancea sunt următorii cel mai prost plătiţi din România, cu încasări lunare medii de 2.031 de lei, fiind urmaţi de cei din Mehedinţi şi Buzău – 2.093, respectiv 2.094. În topul judeţelor cu salarii mici mai intră şi Vasluiul şi Călăraşiul, unde se depăşeşte uşor pragul de 2.100 de lei”, potrivit clasamentului întocmit de capital.ro.

De ani de zile politicienii locali se mândreau cu faptul că Gorjul era în top trei la nivel naţional în ceea ce priveşte câştigul mediu net. Era adevărat că pe medie în Gorj se câştigau cele mai bune salarii. Pentru că în medie intrau salariile celor din petrol, gaze, minerit şi energie. Primii şi-au redus numărul de angajaţi în mod semnificativ, iar la Complexul Energetic Oltenia s-a redus şi numărul de angajaţi, iar salariile au rămas pe loc. Astfel, media din prezent nu mai seamănă cu media de acum un deceniu, de exemplu. Adică, la limita sărăciei sau sărăcie direct. Faptul că în Gorj încă e un câştig mediu de 2006 lei se datorează tot CEO, bugetarilor şi altor entităţi. În realitate, marea masă câştigă leafa minimă, de 1.200 de lei. Ce fac şefii Gorjului, politicienii şi parlamentarii pentru a schimba situaţia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com