Gigel Jianu e foc şi pară pe Dorin Hanu, pe care îl acuză că i-a condamnat pe motreni la sărăcie

Primarul din Motru, Gigel Jianu, se declară extrem de nemulţumit faţă de modul discreţionar în care au fost împărţite de Consiliul Judeţean Gorj fondurile din cotele defacate din TVA. Edilul a transmis o scrisoare adresată lui Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj şi lui Dorin Hanu, consilier judeţean şi fost primar de Motru. Ambilor li se reproşează că au condamnat municipiul la sărăcie.

„Domnule Președinte Cosmin Popescu,
Domnule consilier județean Dorin Hanu,

Domnilor, mi-aș dori să pot să fac abstracție de apartenența dumneavoastră la PSD și să discutăm despre o administrație serioasă și despre proiecte, însă, se pare că pentru dumneavoastră contează mai mult politica și PSD, decât cetățenii acestui județ.

           Ca atare, mă văd nevoit să vă abordez, nu așa cum mi-aș fi dorit, ca pe șeful Consiliului Județean, care are ca prioritate fiecare unitate administrativ-teritorială a acestui județ, ci ca pe o unealtă prin care șefii PSD pedepsesc cetățenii care au alte opțiuni politice și alte viziuni despre dezvoltate și despre viitor.

        Domnule președinte PSD al Consiliului Județean, nu vreau să cred că dumneavoastră considerați că cetățenii municipiului Motru sunt vinovați pentru că există și de aceea îi lăsați să moară-n sărăcie, acordând municipiului Motru din cotele de echilibrare a bugetelor locale

 0 lei!

       Sper că ați făcut o greșeală asupra căreia nu v-a atras atenția nici colegul dumneavoastră de partid, fostul primar al acestui municipiu, dl. Dorin Hanu, actualmente consilier județean. Pentru că, dacă nu este o eroare, înțeleg că nici dumnealui nu-i pasă de cetățenii orașului Motru, de vreme ce, nici în plenul Consiliului Județean și nici ulterior, nu a scos nici măcar un cuvânt prin care să vă atragă atenția că greșiți atunci când nu acordați motrenilor niciun leu pentru echilibrarea bugetului.

        Domnule Dorin Hanu, sunteți singurul consilier județean din municipiul Motru, de aceea, motrenii credeau că dumneavoastră, mai îndeaproape decât ceilalți consilieri județeni, veți fi atent la modul în care administrația județului își apleacă atenția asupra municipiului căruia îi aparțineți și pe care ani de zile l-ați păstorit.

       Declarativ, tuturor vă pasă de motreni, faptic nu vă pasă deloc, pentru că numai ,,uitând” de existența unor oameni poți să-i pui în situația de a nu le acorda niciun leu.

        Domnule președinte PSD al Consiliului Județean Gorj, domnule consilier județean PSD, Dorin Hanu, vă voi reaminti în fiecare zi, că cetățenii municipiului Motru există și că, în ciuda dificultăților în care încercați să ne adânciți, vom rezista și vom ieși la lumina.

        Astăzi, domnilor, pentru dumneavoastră, Motru nu a existat! A fost ZERO! Zero lei! Pentru că aceasta este suma acordată municipiului Motru de către dumneavoastră!

        Pană  și sărăcia o împărțiți  în mod discreționar!

        În condițiile în care majoritatea unităților administrativ-teritoriale oricum se confruntă cu grave dificultăți financiare datorate modului haotic în care se guvernează și în care s-a construit bugetul de stat, în condițiile în care cheltuielile cu investițiile sunt la minimul de avarie, nici bruma de bani de la nivelul județului Gorj nu o împărțiți în funcție de nevoile comunităților.

         Municipiul Motru este al doilea municipiu al județului Gorj, după cel reședință de județ, însă acest lucru se pare că nu contează în calculele dumneavoastră, singura condiție pentru a primi bani de la bugetul județului fiind apartenența la PSD.

        Vă reamintesc că Municipiul Motru a avut administrație PSD timp de 27 de ani, perioadă în care locuitorilor din Motru le-a fost din ce în ce mai greu, în iunie 2016, Primăria Motru înregistrând datorii  de aproape 7 milioane lei noi, adică aproape 70 miliarde lei vechi, o bună parte din aceste datorii fiind arierate.

        Din iunie 2016 până în prezent, principala mea preocupare a fost aceea de a găsi mijloace pentru a achita datoriile angajate anterior de PSD.

         În plus, am căutat mijloace de a derula investițiile necesare pentru ca România să nu fie amendată de Uniunea Europeană pentru neconformare a depozitelor de deșeuri. Astfel că, în vara anului trecut, cu eforturi deosebite, administrația liberală a municipiului Motru a reușit să închidă și să conformeze depozitul de deșeuri, o obligație pe care municipiul, județul și, implicit statul român, o avea de îndeplinit față de Uniunea Europeană.

Este un proiect, domnilor, pe care dumneavoastră, trebuia să îl duceți la îndeplinire cu mult timp în urmă, dat fiind faptul că UE a impus aceste Directive, încă din 2009.

            Anul acesta, domnilor, deși nu vă pasă, vă amintesc că încerc să ”cârpesc” un buget de funcționare și să achit arierate, acelea lăsate de PSD, pentru a avea posibilitatea să accesez fonduri europene pentru derularea unor investiții în Motru.

După cum știți, lipsa datoriilor este o condiție de eligibilitate, pentru a primi fonduri, însă dumneavoastră se pare că vă faceți doar calcule meschine, de natură politică, încercând din răsputeri să blocați administrația din Motru, nu să faceți ceva ca sa vă gândiți la bunăstarea oamenilor.

          Până astăzi, domnilor, am sperat că fiecare ne îndeplinim funcțiile în care vremelnic ne aflăm, cu frică de Dumnezeu și cu gândul la oameni, dar acum îmi este tot mai limpede că pentru unii dintre noi, singurele ținte sunt câștigurile efemere, de natură politică și nu cele pentru oameni, cele care ar conduce la bunăstarea comunităților pe care le reprezentăm.

Primar,
Gigel Jianu”,

potrivit scrisorii.

La rândul lor, pesediştii susţin că sunt şi primării conduse de liberali care au primit fonduri, dând ca exemplu pe cele din Târgu Jiu, Roşia de Amaradia, Bumbeşti-Jiu sau Turcineşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com