Ger extrem. Se anunţă temperaturi de minus 18 grade Celsius!

Meteorologii anunţă ger extrem în următoarele trei zile. Maxima va fi de minus 8 grade Celsius, în timp ce minima va tine către minus 18 grade Celsius. Se anunţă ninsori abundente în Oltenia.

Luni, valul de frig va persista și se va intensifica; va fi ger dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud-est și pe parcursul zilei și intensificările de vânt vor accentua senzația de rece. Cerul va fi noros și va ninge, local abundent în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, unde se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări susținute, în sudul și sud-estul țării, unde vor fi rafale de 55-65 km/h și local peste 70 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, ceea ce va determina scăderea vizibilității sub 50 m. Unele intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, dar la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 și -2 grade, mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate în sudul litoralului, posibil și în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -8 grade.

Şi în Bucureşti, luni, valul de frig se va intensifica, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vânt vor accentua senzația de rece. Ninsoarea va deveni abundentă, vântul se va intensifica până la viteze de 60…65 km/h și va fi viscol temporar puternic. Astfel, grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă și se va situa în general între 15 și 30 cm. Temperatura maximă va fi de -8 grade, iar cea minimă de -12…-10 grade.

Marţi, valul de frig va persista; în cea mai mare parte a țării va fi ger noaptea și dimineața, iar în jumătatea de nord a Moldovei și pe parcursul zilei. Cerul va avea înnorări și va ninge – ziua, pe arii relativ extinse, iar noaptea local în sud-vest, pe arii mai restrânse în nord și nord-vest și cu totul izolat în rest. Ninsorile vor fi mai intense în primele ore ale intervalului în sud-estul teritoriului, unde pe parcursul zilei și vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală de până la 55…65 km/h și trecător de peste 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada, apoi va diminua semnificativ. Temperaturile maxime se vor încadra între -13 și -3 grade, iar cele minime între -17 și -10 grade, izolat mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice, sub -20 de grade.

Miercuri, valul de frig va persista, vremea menținându-se geroasă dimineața și noaptea, în toate regiunile, iar în cele răsăritene și pe parcursul zilei.Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a intervalului, va ninge în sud-estul extrem al țării, pe arii restrânse în zona de munte și cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 și -2 grade, iar cele minime, în general, între -21 și -11 grade. Izolat, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com