Fraţii mai mici ai masonilor îşi schimbă preşedintele

Joi, 12 iulie, de la ora19,00 va avea loc Ceremonia de rotire a Colanului, respectiv schimbarea presedintelui Clubului Rotary din Târgu Jiu. In fiecare an, începând cu 1 iulie, Clubul Rotary are un nou președinte, astfel mandatul domnului Ghimiși Stefan se încheie, acesta fiind urmat la conducere de domnul Catalin Dăneț. Anul rotarian 2017-2018 a fost un an desfășurat sub sloganul Making a difference și am încercat să facem diferența în comunitatea din Gorj

Au fost foarte multe proiecte desfășurate pentru colectivitate, dintre care putem aminti:

         Tabara RAYLA, Ranca 6-9 septembrie 2017. La această tabără au participat 20 de tineri din trei județe: Gorj, Dolj, Hunedoara. Tema taberei a fost Ledearship și Comunicare.

         Proiectul ”Ghiozdanul Rotary”, un proiect prin care 140 de elevi din trei școli din Județul Gorj au primit câte un ghiozdan cu tot ceea ce le este de trebuință pentru începutul anului școlar.

         Proiectul „Promenada Inimilor” desfășurat în 30 septembrie 2017 cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, am încurajat populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare pe un traseu marcat de noi pe Insulița de pe Jiu.

         Proiectul Ziua mondială a alimentației. In 16 octombrie am prezentat elevilor din clasa a IX-a de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu principiile unei alimentații sănătoase și modul în care alimentația ne poate influența viața, fiecare participant a primit câte un măr pentru a sublinia rolul fructelor într-o alimentație sănătoasă

         Proiectul Rotary plantează organizat sâmbătă 11 noiembrie 2017 în Parcul Central din Târgu Jiu, s-au plantat 100 de copaci: paltini, stejari roși platani, tei, gingobiloba, încercând astfel să înoim unul din cele mai frumoase parcuri din țară.

         Proiectul Ziua Mondială a Diabetului, 14 noiembrie 2017 membrii Clubului Rotary impreuna cu tinerii din Clubul Interact Targu Jiu au distribuit 300 de pliante de informare privind tema acestui an:  Femeile si diabetul zaharat

         Proiectul Dăruiește de sărbători, am oferit 100 de pachete de sărbătoare pentru copii, cu multe dulciuri dar și cu jucări, în scolile din județ

         Proiectul O cană de Fericire, desfașurat între 21 și 23 decembrie în cadrul Târgului de Craciun din Centrul Municipiului Târgu Jiu. Am oferit 365 de căni unicat cu vin sau ceai fierbinte pentru a strange fondurile necesare achiziției unei pianine. Proiectul a reusit pianina intrând din luna februarie in dotarea Liceului de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu.

         Proiectul Cupa Rotary la Schi, aflata la a XII-a ediție s-a desfășurat în 10 februarie 2018 pe pârtia M1 din Rânca. Au fost 100 de participanți fiind oferite premii si diplome pentru toti participanții.

         Proiectul O CLIPĂ DE FERICIRE, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale Rotary din 23 februarie a oferit prilejul unui concert extraordinar sustinut de elevii Liceului de Arte din Targu Jiu.

         Proiectul Summitul de Integritate pentru Prosperitate desfășurat în 24 aprilie 2018, aflat la a XXI-a ediție, a promovat integritatea ca element cheie al succesului în dezvoltarea mediului public și privat Au sustinut conferințe: Marian V. Popa, Conf. univ. dr. Victor Alistar, Cristian Sas și Prof. univ. dr. Adrian Gorun.

         Proiectul Bursele de Excelentă Rotary 2018 Au fost oferite 3 burse în valoare de câte 1000 de EURO fiecare pentru trei tineri cu performante din Județul Gorj. A fost o competiție la care au participat 17 tineri, câștigătorii fiind: Cioplean Marian-Colegiu National Virgil Madgearu, Popescu Ioan- Colegiul National Tudor Vladimirescu, Rosca Raluca- Colegiul Gheorghe Tătărescu din Rovinari.

         Proiectul Balul Rotary 2018 desfășurat în 4 mai 2018 a oferit prilejul strângerii fondurilor necesare pentru continuarea proiectului Burselor de Excelenta Rotary si in anul următor.

         Proiectul Săptămâna Insuficienței Cardiace a prilejuit ocazia de a distribuii flyere cu informații destinate publicului larg privind insuficiența cardiac.

         Proiectul „Balada – un secol de muzică!“, am fost printre organizatorii, în 29 mai 2018, a unui concert de excepție susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu în Parcul Coloanei Fără Sfârșit.

         Proiectul Expoziție Fotografică: Conacele Motrișorenilor – Gospodării tradiționale de pe cursul superior al Văii Motrului, autor :Victor Troacă, organizat incepând cu 18 mai 2018 la Muzeul Judetean Gorj

         Proiectul Spectacolul de teatru în scop caritabil Totul despre femei, organizat luni 18 iunie 2018 ora 1930 la Teatrul Elvira Godeanu împreuna cu Teatrul Arte dell”Anima din Bucuresti. Sumele atrase in urma acestui eveniment vor fi folosite pentru renovarea/modernizarea unui salon de la Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean Gorj

         Acordarea de sprijin financiar pentru diverse situatii umanitare in valoare de 12400 lei, achizitia a 10 scaune pentru persoane cu dizabilitati

Joi 12 iulie 2018 ora 1900 vă asteptam la Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu pentru Ceremonia de Schimbare a Presedintelui Rotary Club din Targu Jiu precum si pentru un spectacol extraordinar: Tănase fits Piaf, continuând strângerea de fonduri necesare modernizării sectiei de neonatologie de la Spitalul Judetean Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com