„Frăţia ghirlandelor” din Primăria Târgu Jiu a casat ornamente de iarnă, după ce a primit raportul ANAF. Documente.

Primăria Târgu Jiu a casat în data de 18 aprilie 2017 ornamente de iarnă, în valoare de aproape 700.000 de lei, primite ca bunuri de retur de la firma Romlux Târgovişte. În acest sens, în mandatul primarului interimar Aurel Popescu, a fost constituită o comisie de casare condusă de viceprimarul Adrian Tudor. Nimeni nu ştie cum au ajuns ornamentele de iarnă la Primăria Târgu Jiu, în urma raportului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(11.11.2016 înregistrarea raportului ANAF la primărie), care vorbea tocmai de achiziţia unor ornamente de iarnă, la finalul anului 2010. Cel mai probabil, procurorii vor putea să facă legăturile(sic!) între ornamentele vechi şi cele noi. Cert este că, potrivit referatului de la Primăria Târgu Jiu, au mai existat achiziţii de ornamente, din moment ce firma Romlux a decis să le returneze către primărie. Acest lucru nu se putea întâmpla decât în condiţiile în care Primăria le-a cumpărat la un moment dat şi le-a oferit spre folosinţă firmei care a concesionat iluminatul în oraş. Anchetatorii vor stabili şi cum au fost achiziţionate echipamentele care au fost primite de primărie spre casare.

Folosite timp de 10 ani

Potrivit documentului Primăriei Târgu Jiu, echipamentele în valoare de aproape 700.000 de lei au fost folosite timp de 10 ani, începând cu 2006 – 2007, până în iarna 2015 – 2016. În mod normal, Primăria Târgu Jiu ar trebui să aibă în depozite şi echipamentele cumpărate în anul 2010 de la firma Euro Audit SRL Târgovişte, alături de cele primite spre casare de la firma Romlux Târgovişte. Numai anchetatorii vor putea să verifice dacă există echipamentele achiziţionate de la Euro Audit şi cele folosite 10 ani de Romlux şi oferite spre casare Primăriei Târgu Jiu.

Interesat este şi cum au fost folosite ornamentele Romlux, în perioada 2006 – 2016(potrivit referatului Primăriei Târgu Jiu, numărul 15.257, din 18.04.2016), dacă în 2010 municipalitatea a cumpărat ornamente noi de la Euro Audit, pentru tot oraşul. Se va vedea tot la anchetă. Dacă nu cumva dosarul va mai întârzia prin vreun dulap. Vezi în acest sens şi noile dezvăluiri din presa centrală despre fostul poliţist Grecu, actualul procuror Grecu(transferat între timp la DNA), magistratul care a cerut expertiza încrucişată la ANAF, pe vremea când lucra la Parchetul Local Târgu Jiu.

Ce zice Cârciumaru

Nimic nu este întâmplător când vine vorba de trimiterea la procurorul de caz de la Târgu Jiu, Grecu. Chiar ieri senatorul Florin Cârciumaru, ex-primar de Târgu Jiu, declara în presa locală, că verificarea ANAF a fost una „cu dedicaţie”. Cârciumaru susţine că ar fi fost o ţintă a anchetatorilor, după ce câştigase al cincilea mandat(ţintă cu greutate sic!). „După ce s-a autosesizat domnul procuror Grecu şi a avut loc controlul ANAF au mai avut loc şi alte verificări. Aceste contractr au fost verificate şi de Poliție şi de Curtea de Conturi şi nu au fost probleme. Nu s-a constatat un prejudiciu”, a declarat Cârciumaru la TV SUD. Senatorul a menţionat că primarul Romanescu ar fi trebuit să prezinte raportul ANAF şi nu PNL Gorj.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com