Fostul primar din Albeni, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Prin rechizitoriul din data de 15.09.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.S.I., primar al comunei Albeni, judeţul Gorj, aflat sub măsura arestului preventiv şi a propus instanţei de judecată prelungirea acestei măsuri, pentru săvârşirea a 4 (patru) infracţiuni de trafic de influenţă, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 291 alin. 1 Cod penal, 1 (una) infracţiune de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, 1 (una) infracţiune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prevăzută de art. 304 alin. 1 Cod penal şi 1 (una) infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prevăzută de art. 47 Cod penal rap. la art. 304 alin. 1 Cod penal.

Pentru a dispune astfel s-au reţinut următoarele:
I.    În luna august 2018 inculpatul S.S.I., a pretins de la martorul denunţător C.I. suma de 3.000 euro pentru a-l angaja la Primăria Comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi asupra cărora avea influenţă, lucru pe care l-a şi realizat, dovadă fiind faptul că a dispus să fie declarat admis deşi obţinuse media finală de 5,61. Inculpatul a primit această sumă în data de 01.11.2018, anterior susţinerii concursului menţionat.
II.  În data de 21.07.2020 inculpatul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi asistentul social  din cadrul Primăriei Comunei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, primind de la aceştia în data de 27.07.2020, după încasarea acestui stimulent, suma totală de 2.000 lei.
III.                       În data de 02.12.2020 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denunţător C.F. suma de 12.000 lei, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de concurs pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi astfel influenta asupra membrilor comisiei, subordonaţii săi.
IV.                     În luna decembrie 2020 inculpatul a pretins suma de 4.000 euro şi a primit 3.500 euro de la martorul denunţător T.A.C., asigurându-l că prin intervenţia sa pe lângă comisia de concurs constituită din funcţionari ai primăriei, subalternii săi, asupra cărora avea influenţă, va promova concursul în postul de şef Serviciu V.S.U. în cadrul Primăriei Comunei Albeni, dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele şi rezolvarea acestora.
V.  În luna noiembrie 2017 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denuntător S.F.C. suma de 5.500 lei pentru angajarea soţiei sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi influenţa asupra membrilor comisiei de concurs şi a remis subiectele înainte de susţinerea probei scrise.
La data de 23.06.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea inculpatului S.S.I. pe o perioadă de 24 ore şi a propus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea inculpatului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Urmare a contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestului preventiv, măsură ce a fost prelungită succesiv, până la data de 21.09.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com