Fostul premier, luat la ture de sindicatele din CEO

Fostul premier al României, Victor Ponta, a fost luat la rost de o parte a sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia. Acestea și-au adus aminte de promisiunile făcute de fostul prim-ministru și de deciziile luate de fostul său coleg de partid Laurențiu Ciurel, în perioada în care acesta a condus compania.

 

„După cum știți, noi lucram cu materialul clientului !!! Victor Ponta, om politic fost premier și acum deputat de Gorj „regretă” că a semnat pactul din 2011 cu sindicatele care l-a propulsat la guvernare cu un procentaj de peste 60% , nu are nicio jenă să se declare de stânga, consideră că o schimbare a legii dialogului social favorabilă sindicatelor ar însemna o întoarcere în epoca sindicalismului din secolul 19 și sindicaliștii ar putea face greva. Acum vedeți dragi colegi de ce Ponta și Ciurel, au dezbinat sindicatele și FNME-ul când era premier !?”, conform unei postări a Sindicatul Liber Roșia.

 

Remember de la Manu Tomescu

 

Și liderul de sindicat din cadrul Termocentralei Rovinari, Manu Tomescu, și-a adus aminte de vremurile când cu greu îi înmâna memorii premierului Victor Ponta, pentru a salva Complexul Energetic Național și energia pe cărbune. Degeaba.

 

„14 septembrie 2015

Azi se împlinesc 2 ani de când l-am așteptat pe Victor Ponta în fața liceului Ecaterina Teodoroiu.

La acea dată era tot deputat de Gorj, Prim-Ministru al României și președintele PSD. Deci avea totul la îndemână pentru a ajuta C.E.Oltenia, compania minerilor și energeticienilor care îl făcuseră deputat.

Compania noastră se scufunda tot mai adânc în negura intereselor din piața de energie, iar noi salariații pierdusem drepturi și în medie cam 30% din venituri, mai pierdusem peste 3000 de locuri de muncă prin concedieri colective și externalizări, iar printre noi cei rămași se instalase teroarea, abuzurile și discriminările făcute de administrația managerului Ciurel.

Scopul meu era să îl fac pe Victor Ponta să promită în fața opiniei publice că se va întâlni cu sindicatele, și că se va ocupa de rezolvarea problemelor grave din C.E.Oltenia.

Știam deja că Victor Ponta are obiceiul să mintă mult și să fugă de dialogul cu oamenii simpli și liberi. Și spun asta pentru că în toamna lui 2014 făcuse o vizită la noi la Termocentrala Rovinari iar eu cu președintele Mitrescu, Marius Ursu și nea Doru Crăete intenționam să îl abordăm. Se făcuse ora 15 și priveam pe geamul din biroul sindicatului cum la Poarta 1, veneau microbuze cu oameni îmbrăcați în roșu.

La ora 15 și 15 minute salariații din schimbul 1 ieșeau pe poartă, treceau pe lângă aplaudacii aduși de microbuze și își vedeau mai departe de drum, fără să rămână alături de aceștia. Peste noi în biroul sindicatului intraseră SPP-iștii, iar un colonel s-a prezentat și ne-a spus că majoritatea dintre noi fuseserăm monitorizați și interceptati încă din urmă cu o săptămână, astfel încât ne cunoștea problemele mai bine decât membrii noștrii ! Ne-a mai spus că ne înțelege și că i-a adus la cunoștință premierului despre problemele noastre, iar după ce delegația va termina vizita, vom fi primiți la discuții cu premierul Victor Ponta, întâlnire ce va avea loc într-un birou din sediul termocentralei.

Am așteptat am așteptat, până la un momentdat când am auzit pași ce coborau grăbiți pe scări. Era delegația care își terminase vizita și ne-am dat seama după cum se grăbeau, că nu aveau nici cea mai mică intenție să stea de vorbă cu noi. Am încercat să le ieșim în cale dar nu am fost lăsați de SPP-isti, și chiar dacă strigam „domnule prim-ministru, vă rugăm să ne ascultați și pe noi câteva minute”, ei tot nu s-au oprit. Au coborât, s-au urcat în mașini și duși au fost. Iar seara am văzut știrile la televizor, cum Victor Ponta a fost întâmpinat cu entuziasm de salariații de la Termocentrala Rovinari.

Cam așa au stat lucrurile cu vizita lui Victor Ponta de la Termocentrala Rovinari.

Revenind în 2015 la deschiderea anului școlar, de data asta eram hotărât să nu-mi mai scape și să îl fac să mă asculte. Învățasem lecția cu monitorizatul și interceptatul, și nu am povestit la nimeni despre intenția mea. M-am dus în fața liceului de la primele ore ale dimineții și am așteptat. Iar când au început să se adune forțele de ordine și să se agite, eu mi-am pus tricoul pe mine. Au venit la mine, jandarmi, polițiști și SPP-iști, și mi-au zis să plec de acolo, dar nu m-am lăsat intimidat și am reușit să-i ies în cale premierului, chiar când intra pe poarta liceului. Nu a vrut să stea de vorbă cu mine și mi-a zis să îl caut la Prefectură, după ce termină acolo. M-am dus la mașină și am fugit la Prefectură să îl aștept.

Acolo tot așa, jandarmii, polițiștii și SPP-iștii veneau rând pe rând la mine să mă convingă să plec de-acolo, dar nu am vrut.

În sfârșit, s-a întors și delegația de la liceu și tot așa, treceau pe lângă mine în grabă și urcau scările prefecturii fără să mă bage în seamă. Dar nu m-am lăsat și m-am ținut după ei, iar dacă au văzut așa, m-au băgat într-o cameră și m-au ascultat.

Îmi amintesc că mi se uscase gura de emoții și eram singur în fața lor, la o masă mare. Chiar în fața mea era Victor Ponta, iar lângă el erau Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Alin Văcaru și mai mulți oameni din conducerea PSD. I-am spus premierului în mare despre problemele cu care se confruntă C.E.Oltenia și l-am rugat ca așa cum a făcut acea vizită pentru deschiderea anului școlar, tot așa să stabilească o vizită la Tg-Jiu, în care să se întrunească cu sindicatele și cu toți factorii de decizie din județul Gorj, pentru a discuta despre problemele din C.E.Oltenia.

Victor Ponta m-a ascultat și mi-a promis că luna viitoare în octombrie se va ocupa de ceea ce i-am cerut. Ba chiar întrebat pe domnii Cârciumaru și Călinoiu despre locația unde va avea loc acea întâlnire pentru a dezbate problemele din C.E.Oltenia.

După cum știți, Victor Ponta nu și-a onorat promisiunea, iar dezbaterea nu a mai avut loc!

Dar acum își face partid și mai vrea o dată….!”, conform lui Manu Tomescu, dezamăgit de faptul că Victor Ponta nu și-a ținut promisiunle față de mineri și energeticieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com