Fostul director al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, a fost achitat! Salvarea a venit de la „omul lui Ciurel”

Laurenţiu Ciobotărică a fost achitat în dosarul de şantaj aflat la DNA Craiova, după ce fosta şefă a juriştilor, Laurea Manea, i- a făcut plângere, pentru că Ciobotărică a dat- o afară. Manea l- a întregistrat când fostul director îi cerea să plece, pe motiv că a pierdut mai multe procese. Fosta angajată a CEO a mers cu înregistrarea la DNA şi i- a făcut acestuia plângere pentru şantaj. După aproximativ un an, DNA a clasat dosarul, pe motiv că Ciobotărică a avut motive întemeiate să îi ceară să demisioneze.

Documentul care a dus la clasare, scris de Manea

Procurorii şi – au argumentat decizia de clasare a dosarului, prin faptul că Laurea Manea recunoştea într- o notă trimisă către directorat, că juriştii CEO nu au experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a face faţă unor procese importante. Documentul a fost depus la dosar de Ciobotărică, iar procurorii au ţinut cont de el şi spun că fostul director avea motive întemeiate să- i ceară să plece. După decizia de clasare, Manea a formulat plângere împotriva soluţiei, dar a fost respinsă de către procurorul ierarhic superior, pe data de 6 septembrie 2017.

Ce spunea Laurea Manea despre colegii ei

Presa locală a relatat la momentul respectiv despre nota scrisă de jurista Laura Manea , în care îşi făcea colegii incompetenţi. “Deşi avem un număr important de angajaţi, domeniul lor de expertiză este limitat, neavând nici experienţă, nici cunoştinţele necesare unor speţe extrem de dificile şi costisitoare pentru societate în cazul în care nu se folosesc persoane avizate”, spunea Laura Manea

“Aducem la cunoştinţa dumneavoastră intenţia Directoratului de a externaliza, pe parcurs, aproape în întregime serviciile juridice, păstrând în companie doar jurişti care să asigure doar strictul absolut necesar pentru actul comercial şi patrimonial. În acest sens, cea mai mare parte a actualilor consilieri juridici, care au şi altă calificare, se vor întoarce la meseria de bază sau vor părăsi compania” mai spunea fosta juristă a CEO.

Intenţia era ca juriştii să fie înlocuiţi cu o firmă de avocatură, pe modelul Casei de Avocatură Şova. Laura Manea era jurista agreată de Laurenţiu Ciurel, iar locul ei a fost luat de Dorina Jianu, în momentul în care Ciobotărică a fost numit manager interimar .

Ciobotărică mai rămâne cu un dosar

Dosarul de şantaj al lui Ciobotărică a fost disjuns din dosarul “Bani pentru Medinţu”, care încă se judecă la Tribunalul Gorj. Procurorii spun că i- ar fi acordat 5 salarii compensatorii lui Aurel Medinţu, în mod ilegal, pentru ca acesta să plece din companie. Acuzaţia în acest dosar este de abuz în serviciu.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com