Fost director din Termocentrala Turceni, atac devastator la adresa secretarului de stat Doru Vişan, din Ministerul Energiei

Un fost director din cadrul Complexului Energetic Oltenia şi din Termocentrala Turceni s-a lansat într-un atac devastator la adresa secretarului de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan. Acesta a apărut la o televiziune locală, într-o emisiune în care a vorbit despre activitatea Complexului Energetic Oltenia. Cel care critică intervenţia lui Vişan în legătură cu actualii manageri ai companiei este Ion Răuţ. Acesta din urmă vorbeşte, ca şi Laurenţiu Ciurel, despre falsificarea de către actuala administraţie a CEO, a datelor economice ale companiei. În opinia lui Răuţ, Ministerul Energiei se face vinovat că susţine un astfel de management.

„Pentru secretarul de stat Doru Vișan informațiile publice sunt…secrete!

Cu toții ne așteptăm ca atunci când cineva ajunge în poziții înalte de decizie are și experiență și cunoștințele necesare pentru a nu se prezența public că un ageamiu.

Așa cum se vede din videoclipul de mai jos, secretarul de stat Doru Vișan încearcă să ne spună că niște salariați ai CEO xerocopiaza hartii pe care le transmit fraudulos și că ar fi vorba și de incidența legislației privind secretul de stat.

E clar că secretarul de stat e în afară subiectului și nu ne arată decât că e foarte afectat din cauza că el și Boza au fost prinși cu manipularea raportărilor financiare la 30.06.2018, de altfel informații cât se poate de publice.

Personal am relevat public, încă din luna martie a.c., că în contabilitatea CEO înregistrările nu reflectă realitatea. Am căpătat această convingere corelând trei elemente: prețurile la energie pe primele trei luni din 2018 au revenit la normal(nu a mai apărut pomană de la începutul lui 2017, accident de piață care i-a făcut pe Boza și Vișan să creadă că ei au adus compania pe profit), trendul ascendent al prețului la certificatele de CO2 și anunțul lui Boza că societatea înregistrează profit.

Am analizat situația strict pe informațiile publice, în care se citea clar regresul companiei sub Boza și Vișan. Trendul a fost clar, când după raportarea unui profit de peste 300 milioane lei la 30.06.2017, la 31.12.2017 au mai rămas în profit doar 180 milioane lei(adică pierdere de peste 120 milioane lei în semestrul al doilea din 2017).

Numai că în 2018, albă-neagră cu provizioanele, rupe chiar și acest trend descendent, înfățișând o adevărată prăbușire a rezultatului financiar. Vișan, Boza ai Adriana Popescu au interpretări fantasmagorice despre situația economică a societății și pe cale de consecință, sunt incapabili să oprească declinul vertiginos.

Dacă în balanțele contabile ale fiecărei luni sunt uitate peste un milion de certificate de CO2, iar profitul mediu lunar a fost de sub 6 milioane lei(35 milioane în 6 luni) și dacă certificatele ar fi 2 euro, compania ar înregistra pierderi. Vișan și Boza au, că și mine, acces la aceste date! Dacă nu cumva sunt secrete pentru ei.

P.S. Remarcabilă viteză cu care Adriana Popescu a intrat în tabloul habarnistilor! Dar despre asta, într-o altă postare!”, potrivit unei postări a lui Ion Răuţ, ex-director de resurse umane la Complexul Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com