Focar de COVID, depistat la Penitenciarul Târgu Jiu. 8 deținuți au fost transferați la Jilava

Un focar de coronavirus a fost depistat la Penitenciarul Târgu Jiu. Deținuții infectați au fost transferați la Penitenciarul-Spital Jilava.

„Având în vedere confirmarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Tărgu Jiu, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la testarea a 9 persoane private de libertate.
Rezultatele au relevat alte 8 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.
Menționăm că cele 8 persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, fiind contracți direcți ai deținutului confirmat pozitiv în data de 25.11.2020.
Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical. Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.
Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.”, conform Penitenciarului Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com