Florin Preda Dochinoiu- expoziţie “Scrisori de acasă”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă  invită joi 22 noiembrie 2018  la vernisarea unei noi expoziții de pictură semnată de artistul Florin Preda-Dochinoiu. Vernisajul expoziției de pictură “SCRISORI DE ACASĂ” are loc  începând cu ora 12.00 în Sala “Florin Isuf “.

“ Afirmat în ultimul deceniu ca unul dintre cei mai originali artiști din generația tânără, Florin Preda Dochinoiu este un grafician și pictor postmodernist din categoria vizionarilor fantastici, care dezvoltă, în aglomerate caligrame surrealiste, un discurs grafic imaginar de profundă expresivitate. Artistul dă clasă multor consacrați ai genului atât prin originalitatea compozițională a viziunilor sale, deloc conformiste și comode, cât mai ales prin aceea acuitate a mesajului, adresat unei lumi în care sunt de găsit, laolaltă, sublimul și grotescul, feericul și demoniacul, întregul și partea fracturată…..”, scrie în catalogul expoziției Zenovie Cârlugea.

Și criticul de artă Pavel Șușară scrie în catalogul expoziției “Scrisori de acasă”: “Pictura și grafica lui Florin Preda Dochinoiu, unitare stilistic și cu o sursă bine stabilizată a imginarului, se înscriu în spațiul mare al suprarealismului, dar nu al unui suprarealism crescut pe tulpina contorsionată a academismului, ci pe aceea, organică, a unei trăiri poetice a realului, a unei meditații existențiale suficiente sieși”.

Vă așteptăm așadar cu mare drag la vernisajul expoziției de pictură “SCRISORI DE ACASĂ” joi, 22 noiembrie 2018, ora 12.00. Evenimentul se va desfășura în Sala “Florin Isuf “, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com