Firmele care au câştigat milioane de euro din reţeaua de canalizare de la Târgu Jiu

Firmele din Gorj şi-au împărţit caşcavalul de la lucrările privind modernizarea sistemului de canalizare în Târgu Jiu. Unele rezultate se văd în teren, iar pe anumite străzi reţeaua de canalizare nu face faţă la ploile puternice. Primăria Târgu Jiu a plătit peste 3,4 milioane de euro unor firme de construcţii care au lucrat la reţelele de canalizare. Aproape jumătate din acestea sunt conduse de afacerişti din Gorj.

„E greu sa invinovatesti doar o persoana care conduce Primaria Targu Jiu de un an si ceva pentru canalizarea care a mancat bani timp de 8 ani, insa nici nu pot trece cu vederea ca aceasta noua persoana:

  1. Nu verifica daca lucrarile achitate de curand, pe vremea PSD au fost executate corespunzator sau nu;

1.a. Daca nu au fost executate corespunzator, ar trebui verificat asupra cator dintre ele se mai poate face ceva: nereturnare garantie de buna executie, actiune in instanta pentru proasta executie si pentru cei care au facut luarea in primire a unui sistem nefunctional:

  1. Nu face o lista cu problemele exacte ale sistemului de canalizare din oras, dar nu generic, pe zone mari, doar de dragul unui raspuns, ci: la intersectia Strazii X cu Strada Y, trebuie inlocuita teava de debit a cu o teaba de debit 2a, la deversarea Z, trebuie adaugate inca doua guri de scurgere, samd;
  2. Nu publica o harta a sistemului de canalizare cu toate aceste probleme identificate si nu se face public un calendar de rezolvare a acestora, cu informari lunare asupra stadiului fiecarei probleme identificate la punctul 2.

Altfel, senzatia este ca nici macar nu se stie unde sunt aceste probleme in sistemul de canalizare/pluvial, nici nu se stie care sunt aspectele care blocheaza rezolvarea acestor probleme, nu se stie cine primeste responsabilitatea pentru a urmari evolutia rezolvarii, sperand cu totii doar sa nu mai ploua mult intr-o perioada scurta de timp.

Restul, sunt doar ambitii PNL-PSD, despre cine este mai incapabil si cine a avut mai multe combinatii cu firmele care au incasat bani pe lucrarile din oras”, potrivit unei postări a lui Radu Miruţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com