Final de negocieri la CEO: Beneficiile de care vor avea parte angajaţii companiei

Sindicatele şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia au reuşit să bată palma miercuri la şedinţa dedicată negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Problema care rămăsese nerezolvată, respectiv cota de cărbune a fost soluţionată. Astfel, s-a ajuns la concluzia că poate fi majorată la 600 de lei contravaloarea tichetelor-cadou, reprezentând cota de combustibil. Administraţia oferise iniţial suma de 550 de lei. Va exista şi posibilitatea ca angajaţii să poată opta şi pentru cota de cărbune în natură. Este vorba de 8 tone de lignit.

Trei prime de 1.100 de lei

Cele două părţi care negociază contractul colectiv de muncă au mai stabilit acordarea a trei prime anuale în valoare de 1.100 de lei brut. Este vorba de prima de Paşte sau de 1 Mai, prima de Ziua Meseriei şi Prima de Crăciun. Primele vor fi impozitate şi vor rezulta sumele finale.

25 de milioane de lei pentru a doua armonizare

De asemenea, s-a mai decis ca începând cu data de 1 aprilie să fie împărţită la a doua armonizare suma de 25 de milioane de lei. În zilele următoare urmează să fie stabilite criterii unice pentru acordarea de clase de salarizare pentru a nu mai apărea acuzaţii în ceea ce priveşte favorizarea unor angajaţi.

Economia la fondul de salarii

Totodată, s-a pus în discuţie ce se va întâmpla cu economia la fondul de salarii pe acest an. Părţile au convenit ca economia la fondul de salarii la nivelul lunii august să fie împărţită în luna septembrie tuturor angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia. Din momentul de faţă se va lucra efectiv la partea scrisă a contractului colectiv de muncă pentru a fi depus în timp util la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, astfel încât documentul să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com