Festivalul pastoral „Coborâtul oilor de la munte” și RURAL FEST au loc online

Manifestarea „RURAL FEST”, organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, va fi inclusă și anul acesta în cadrul Festivalului folcloric păstoresc „Coborâtul oilor de la munte” ediția a XXVIII-a. Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică (18 – 20 septembrie 2020), online, ca urmare a măsurilor impuse pe plan național privind limitarea riscurilor generate de coronavirusul SARS-COV-2.

„RURAL FEST ediția a II-a vă propune online pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare:  Târgul de produse și meșteșuguri tradiționale, un tur în imagini al muzeului care se găsește în cadrul Căminului Cultural “Ion Nițulescu” din Baia de Fier, dar și prepararea pâinii de casă.

În cadrul Târgului de produse și meșteșuguri tradiționale veți putea alege online cusături și țesături, costume populare, bijuterii, miniaturi  în lemn, produse apicole, produse lactate, dar și alte produse alimentare tradiționale din zona de sub munte. Fiecare meșter popular va avea trecute produsele pe care le vinde, dar și un număr de telefon pentru a putea fi contactat de cei care doresc să cumpere.

Mai multe costume tradiționale și obiecte vechi au fost expuse într-un muzeu din cadrul Căminului Cultural “Ion Nițulescu” în comuna Baia de Fier. În turul acestui muzeu puteți vedea costume din zona de sub munte, țesături, ceramică, un război de țesut vechi și alte obiecte din lemn folosite de gospodine.

Tot în cadrul „RURAL FEST” vă propunem să urmăriți online o doamnă din Baia de Fier care va face pentru dumneavoastră o pâine de casă după o rețetă din generație în generație. Mulți dintre noi ne amintim de aroma delicioasă a pâinii calde scoase din cuptor de către bunicile noastre. Mirosul și gustul acela nu puteau fi întrecute de nicio pâine caldă de la magazin. Pentru a vedea rețeta pas cu pas, ce ingrediente sunt folosite vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook.

„RURAL FEST” ediția a II-a este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier și Căminul Cultural „Ion Nițulescu”.”, conform Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com