Festivalul concurs de ROMANŢE în judeţul Gorj!

La sfârşitul acestei săptămâni, la Ţânţăreni se va desfăşura o nouă ediţie a Festivalului-concurs de romanţe, cântec, joc şi port popular „Sara pe deal”.       Festivalul reprezintă o invitaţie pentru tinerele talente de a se apropia cu speranţă, respect şi demnitate de cultura tradiţională şi de folclorul românesc.

Manifestarea are un caracter competitiv care își propune să trezească în participanţi, dragostea pentru cultură și artă, de cunoaştere și respectare a valorilor folclorului nostru național și nu în ultimul rând, crearea unor punţi de prietenie între concurenţii veniţi din toată Oltenia şi chiar din toată ţara. Unicitatea acestui festival este conferită atât de frumuseţea fără seamăn a folclorului din această zonă etnografică dar şi, în mod special, prin desfăşurarea secţiunii de romanţă.

Organizarea acestui FESTIVAL-CONCURS DE ROMANŢE, CÂNTEC, JOC ŞI PORT POPULAR , ajuns acum la cea de-a X-a ediţie, reprezintă valorificarea unui gen artistic păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor precum şi punerea în valoare a tradiţiei muzical-interpretativă, autenticitatea cântecului şi portului tradiţional. Organizatorii își doresc ca şi ediţia din acest an să se contureze ca o reuniune artistică de excepţie, o sărbătoare, prin cântec şi tradiţii a românilor de pretutindeni.

Organizatorii și partenerii își propun pe de o parte încurajarea tinerilor interpreți de romanță care să ofere o interpretare tradițională, ce vine din suflet, dar și încurajarea activităților de valorificare a folclorului și de afirmare prin cântec și dans tradițional popular al tinerilor talente.

Probele Festivalului-concursului:

-Interpretare vocală- soliști de romanță

Interpretare vocală- soliști vocali

Coregrafie de grup dans popular tradițional, dans folcloric coregrafic.

ORGANIZATORI: Consiliul Local şi Primăria Ţînţăreni

PARTENERI: Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Tîrgu Jiu

Vă așteptăm duminică 10 iunie 2018  începând cu ora 12.00 la Căminul Cultural Florești din comuna Țânțăreni.

Concurs de poezie

La Ţânţăreni va avea loc şi un Festival concurs de poezie şi creaţie plastică. Este vorba de Concursul „Freamăt de codru”, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, îşi propune să antreneze elevii şi cadrele didactice în activităţi care să valorifice şi să dezvolte potenţialul creativ şi simţul estetic prin exprimarea emoţiilor şi sentimentelor prin poezie şi desen. Anul acesta fiind anul CENTENARULUI, tema la concursul de creaţie, va fi una impusă, intitulându-se sugestiv: „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. Finalitatea şi impactul celor opt ediţii desfăşurate deja ne motivează în continuarea concursului cu intenţia ca în timp să-şi câştige un renume la nivel naţional prin valoarea concurenţilor şi modul de organizare.

OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI:

–           Dezvoltarea capacităţii de exprimare artistică ale elevilor, preşcolarilor şi tinerilor prin poezie şi desen;

-Asigurarea unui demers interactiv al receptării creaţiei eminesciene, valorificând şi stimulând potenţialul creativ şi originalitatea;

–           Stimulare a dorinţei de promovare şi păstrare a operei eminesciene.

 

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni:

Secţiunea de creaţie literară

–           Subsecţiunea poezie -tema fiind „Ce-ți doresc eu ţie, dulce Românie”

Creaţiile trimise nu trebuie să mai fi fost premiate la vreun concurs sau să fi fost publicate. În cazul în care nu se va respecta această condiţie, concurentul va fi eliminat din concurs. Un elev poate participa cu o singură lucrare, în condiţiile respectării regulamentului. Un profesor poate coordona unul sau mai mulţi elevi, în condiţiile respectării regulamentului. Secţiunea de creaţie artistico-plastică- destinată elevilor din învăţământul preşcolar şi primar – va cuprinde – DESENE INSPIRATE DIN OPERA LUI EMINESCU .

Un elev poate participa cu maxim două lucrări, în condiţiile respectării regulamentului. Concursul se va desfășura duminică 10 iunie 2018 începând cu ora 10.00 la Muzeul Mihai Eminescu din satul Florești, comuna Țânțăreni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com