Exproprierile de la Motru sunt blocate. Locurile de muncă a mii de mineri sunt în aer!

Locurile de muncă a mii de mineri din zona Motru sunt în aer la această oră. Motivul este legat de lipsa unor planuri clare de expropriere pentru anul viitor. Dacă la celelalte cariere miniere au mai fost făcuţi paşi şi chiar documentaţii pentru culoare de expropriere, nu este cazul mineritului din Bazinul Motru.

Situaţia este explozivă şi este cunoscută atât la nivelul Direcţiei Miniere, cât şi la nivelul Executivului Complexului Energetic Oltenia, respectiv Directoratului. Nu au fost avansate soluţii pentru realizarea exproprierilor pentru ca cele două cariere de la Lupoaia şi cea de la Roşiuţa să îşi continue activitatea şi în perioada următoare.

Probleme mai mari la Roşiuţa

Şefii companiei admit faptul că nu există documentaţii aprobate de Guvern pentru culoarele de expropriere şi că de vină ar fi hăţişul birocratic. Cel mai prost stau lucrurile la Cariera Roşiuţa. În lipsa frontului de lucru, unul din excavastoare este în prezent blocat. Lucrările nu pot continua pentru că nimeni nu ştie când se va putea trece la exproprieri pentru a se înainta cu frontul de lucru.

Mai bine la capitolul exproprieri stau carierele: Jilţ Nord şi Jilţ Sud, Cariera Roşia, precum şi cei de la Pinoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com