Expoziţie de pictură dedicată Anului Centenar

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită la vernisajul expoziție de pictură  „Moldova, Ardealul și Țara Românească”  în data de 30 noiembrie 2018 de la ora 11.00. Expun Liviu Șoptelea (Botoșani- Moldova), Cornel Vană (Turda-Ardeal) și Maria Stoian (București-Țara Românească). Cei trei artiști plastici din cele trei provincii istorice ale României expun începând cu ora 11.00 în Sala Florin Isuf a centrului.

Echilibrat din punct de vedere tematic, Liviu Șoptelea a evadat deseori în arta decorativă, sub diferitele forme ale acesteia. Liviu Șoptelea reușește, cel puțin în ultimii 15 ani, să rămână în centrul artistic al Botoșanilor, făurindu-și pas cu pas, zi după zi, o posteritate proprie, neagresivă.

Cornel Vana, născut în 10 martie 1957, a avut expoziţii personale începînd din 1985 (Turda) şi pînă astăzi, dar şi la Cluj-Napoca sau Alba Iulia, dar şi la Satu Mare, a participat la expoziţii de grup în marile centre culturale ale ţării, iar peste hotare a expus în Franţa, Germania, Suedia, SUA. Stilul său este comparat cu cel impresionist, dar având o puternică amprentă personală.

Maria Stoian, o tânără pictoriţă, portretistă înnăscută, potrivit criticilor şi specialiştilor în domeniu. Artista caută permanent modalități de exprimare prin intermediul cărora să descopere noi repere plastice.

Tot vineri 30 noiembrie 2018 începând cu ora 11.00 la sediul CJCPCT Gorj, în sala Florin Isuf are loc și lansarea nr. 4/ 2018 al revistei „Portal Măiastra” (ediție festivă închinată Centenarului Marii Uniri) , Editura CJCPCT Gorj, dar și o lansare de carte semnată George Drăghescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com