Exploziv! Gorjul dă 5% din cazurile de COVID 19

Situația rămâne explozivă la nivelul județului Gorj din punctul de vedere al cazurilor de coronavirus. Gorjul urcă în mod constant în topul județelor cu multe cazuri zilnice de coronavirus. Sunt 50 de cazuri la suta de mii de locuitori. De asemenea, Gorjul să 5% din cazurile naționale de coronavirus. Miercuri a fost înregistrat un nou record al numărului de cazuri de COVID 19 în Gorj.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

–           nu mai există persoane în carantină instituționalizată;

–           572 persoane se află în autoizolare la domiciliu (20 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu în ultimele 24 de ore; 75 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore);

Până în momentul de față, 467 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 228 persoane sunt vindecate și externate, iar 12 persoane au decedat. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 5230 teste, din care 50 sunt în așteptare.

Menționăm că, de la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 37 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

–           19 teste pozitive prelevate de la persoane din focare;

–           10  teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private;

–             8 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele   din județul Gorj.

„Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică. Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.”, potrivit DSP Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com