Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu, trimis în judecată pentru prejudicierea CEO

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a gorjeanului Nicolae Gagiu, executor judecătoresc în cadrul BEJ „Gagiu Nicolae”, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, spălare a banilor. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în același cuantum.

Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.

O parte din bani dobândiți în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiți de inculpatul Gagiu Nicolae la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiți pentru achiziția respectivă, l-ar fi donat unei rude.

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpatului și unei alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Inculpatul Gagiu Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com