Emisiile de gaze cu efect de seră la CEO vor intra în monitorizare

Complexul Energetic Oltenia va beneficia de serviciile unor operatori de specialitate pentru a verifica emisiile de gaze cu efect de seră pe anul în curs. La fiecare termocentrală și pentru fiecare grup energetic în funcțiune se întocmește un raport anual de monitorizare. Acesta înglobează emisiile de gaze cu efect de seră, pe categorii. Este nevoie de un operator independent care să verifice raportul respectiv.

Potrivit procedurilor, inițiate într-o primă fază la Termocentrala Ișalnița, va avea loc o etapă de preverificare a raportului. Aceasta se va desfășura în intervalul iulie – decembrie 2020. A doua etapă, de verificare va avea loc în intervalul decembrie 2020 – ianuarie 2021.

Raportul de mediu are în vedere planurile de conformare la indicatorii acceptați de Agenția de Protecția Mediului și, în funcție de documentațiile respective, se calculează emsiile de noxe și numărul de certificate de CO2 care trebuie cumpărate an de an. Complexul Energetic Oltenia cheltuie an de an între 250 și 300 de milioane de euro pe certificatele de CO2. În ultimii doi ani a fost nevoie de împrumuturi pentru a achita certificatele de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com