Elevii trag mai bine către cârciumă, decât către sala de clasă

Polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publica și Biroului de Investigaţii Criminale au identificat luni în barurile din zona centrală, 28 de elevi, de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și Liceul Sportiv. Un număr de

12 elevi absentau de la orele de curs. Acțiunile de acest gen vor continua. Polițiștii vor informa conducerea unităților de învățământ pentru a lua măsurile legale și pentru a anunța părinții elevilor. În ultimii ani statisticile au arătat o situaie alarmantă în privinţa ratei abandonului şcolar. Mulţi dintre elevi abandonează şcoala sau în timpul şcolii nu mai au comportamentul copiilor de altă dată.

Cârciuma, a doua casă

Cârciuma a devenit pentru mulţi elevi de liceu locul în care încep să fumeze, să se drogheze sau să consume băuturi alcoolice. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu are încă o strategie legată de eliminarea barurilor de lângă gardul şcolii, acolo unde sunt astfel de situaţii, dar nici de eliminare a elevilor din cârciumi. Consumul de alcool, fumatul, sexul infantil şi consumul de droguri au început să fie întâlnite nu numai la licee, ci şi în şcolile gimnaziale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com