Elevii învaţă să fumeze de la şcoală

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a derula activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cu privire la riscurile consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

În calitate de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, ANA susţine, prin demersurile sale, organismele internaţionale cu rol similar, motiv pentru care, şi în acest an, se vor implementa, la nivelul naţional, activităţi de sensibilizare şi informare a populaţiei cu privire la efectele asociate fumatului.

În cadrul Zilei Mondiale fără Tutun 2018, O.M.S. a stabilit mesajul „Tutunul distruge inimi! Alege Sănătatea!“, mesaj ce va fi folosit și pentru marcarea Zilei Naționale Fără Tutun.

Pentru marcarea acestei zilei, la nivelul județului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj și partenerii locali tradiționali (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Crucea Roșie Română) au desfăşurat următoarele acţiuni:

– activităţi de informare – educare – conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, pe grupe vârstă (preșcolari, elevi, studenți ). Activitățile s-au desfășurat în rândul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Târgu Jiu, elevilor de la Școala Gimnazială  Nr.1  Rovinari, Colegiul Tehnic nr.2 Târgu Jiu, Școala Postliceală Sanitară  „Carol Davilla” Târgu Jiu  și  Facultatea de Asistență Medicală Generală Târgu Jiu din cadrul Universității “ Titu Maiorescu”  București;

– o activitate de petrecere a timpului liber (organizarea de competiții sportive) în rândul elevilor de la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” Târgu Jiu;

– o activitate  de  informare – conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, precum  și prezentarea cadrului legislativ în domeniu în rândul persoanelor vârstnice  prezente la Centrul „Magnolia” din cadrul Direcţiei Publice de Protecție Socială Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com