Elevii din Gorj, învățați să adopte un stil de viață sănătos

Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) lansează în perioada 23 noiembrie – 24 decembrie 2021 proiectul „Aderă la un stil de viață sănătos”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Scopul proiectului este promovarea adoptării unui stil de viață sănătos de către elevi prin metode non-formale. Principalele obiective urmărite prin implementarea proiectului sunt:  promovarea unui stil de viață sănătos, prevenirea prin informare a unor boli cauzate de nutriția precară, lipsa orelor de somn și a activității fizice.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt minim 60 elevi din clasele 0 – a VIII-a de la școli din județul Gorj.

În perioada 23 noiembrie – 24 decembrie 2021, vor fi organizate 4 seminare educative pentru sănătate susținute de un medic ajutat de voluntari. Alături de elevi, vor participa si cadre didactice care vor implementa informațiile dobândite în procesul educațional. Participanții vor primi o plasă cu alimente sănătoase și un pliant cu informații privind un stil de viață sănătos.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com