Elevii din Gorj au realizat cruci de pomenire pentru Stela Popescu, Ion Besoiu, Olga Tudorache şi pentru Regele Mihai I al României.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Palatul Copiilor Târgu-Jiu au organizat  la Măceşu, la Muzeul Crucilor, a VII ediţie a Taberei de pictură religioasă „Lumină din lumină”.

La realizarea celor 20 de cruci de pomenire au participat profesorii Pompiliu Ciolacu, Cristina Ciolacu, Georgiana Brandt şi Florin Berculescu, alături de șase elevi, care urmează cursurile Palatului Copiilor din municipiul Târgu-Jiu. Timp de două zile cât a durat tabăra (19-20 iunie 2018) cei 10 participanți au realizat cruci pentru Stela Popescu, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Cristina Stamate, Marina Scrupa, dar și o cruce de pomenire pentru Regele Mihai I al României.

Tabăra „Lumină din lumină” are ca scop realizarea de picturi şi sculpturi cu subiect religios care sunt ulterior expuse la Muzeul Crucilor de la Măceșu, un muzeu unic în lume. Trebuie menționat că în cele două zile, cei 10 participanți au și restaurat o parte dintre crucile expuse în muzeu, unele având o vechime chiar şi de 130 de ani.

Prin aceste cruci, cei decedaţi sunt pomeniţi şi nu sunt uitaţi niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com