Electrician ars la CEO, în urma unui accident de muncă

In data de 24 noiembrie 2020, la Cariera Rosiuta, a avut loc un accident de munca al unui electrician in varsta de 50 de ani, cu o vechime in campul muncii de aproximativ 31 ani.

In timp ce participa la lucrarea de inlocuire a unui motor electric cu puterea de 630 kW, de la una din actionarile transportorului TH 601, dupa ce a realizat operatia, in urma efectuarii probelor de functionare a constatat ca sensul de rotatie al motorului era gresit.

In urma acestei constatari, electricianul s-a deplasat in casa electrica a transportorului in vederea schimbarii sensului motorului, prin inversarea a doua faze in celula de alimentare a motorului.

Ajuns in casa electrica, uitand sa deconecteze tensiunea, acesta a patruns in celula de alimentare a motorului si, intrand in campul electric, a provocat un scurtcircuit, arcul electric produs provocandu-i arsuri la antebratele ambelor maini.

Electricianul era calificat si autorizat pentru executarea unor astfel de lucrari, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

Salariatul a fost transportat initial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind redirectionat la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Craiova, unde a ramas internat. Evolutia starii sale de sanatate este monitorizata permanent de catre responsabilii cu sanatatea in munca a salariatilor din cadrul companiei, in acest moment avand asigurari ca se afla in afara oricarui pericol.

Fiind urmat de incapacitatea temporara de munca a victimei, conform prevederilor legale, evenimentul va fi cercetat de o comisie constituita din lucratori din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmand a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj care va constata cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii accidentului.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com