E nevoie urgentă de investiţii atât în grupuri energetice noi, cât şi în deschiderea de noi fronturi de lucru, altfel CEO va crăpa

Viitorul nu sună atât de bine la Complexul Energetic Oltenia, în ciuda promisiunilor din strategia energetică naţională, aflată încă în stadiul de proiect. Federaţia Naţională Mine Energie atrage atenţia că, dacă în momentul de faţă nu se va contura o strategie proprie care să vizeze componenta investiţii şi componenta resurse umane, situaţia la Complexul Energetic Oltenia va fi una extrem de dificilă. Oricum, Complexul nu mai poate produce mai mult de 2.100 de megawaţi oră, dat fiind faptul că este nevoie de investiţii în retehnologizarea grupurilor energetice şi nu toate au randamentul scontat, chiar dacă pe hârtie sunt 10 blocuri energetice la termocentralele din Gorj şi din Dolj.

 

Strategie de resurse umane. Fără cărbune CEO nu există

Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, va fi nevoie de investiţii în retehnologizare, dar mai ales în construirea măcar a unui grup nou, deşi trendul este acela de a se construi grupuri pe gaze naturale.

Mai sunt necesare demersuri în pregătirea de noi fronduri de lucru şi este necesară şi o strategie clară, etapizată în ceea ce priveşte recrutarea şi pregătirea resursei umane la companie, dacă se mai doreşte menţinerea producţiei actuale, de 15 terawaţi şi a actualului număr de angajaţi, 13.000. Pe zona de producţie este înregistrat un anumit deficit, după cum susţin sindicatele, de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com