E nevoie de ajutor pentru trei familii sărace din Gorj

Este nevoie de urgenţă de fonduri pentru trei familii extrem de sărace din judeţul Gorj. Dosarele sunt în aşteptare la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială, care va solicita alocarea de fonduri guvernamentale. Până acum în afara celor trei familii năpăstuite a fost ajutată cu 2.000 de lei o familie din Târgu Jiu. În total, Guvernul a acordat ajutoare de urgență pentru 70 de familii afectate de calamități naturale ori probleme grave de sănătate

Ajutoare de urgenţă

„Guvernul va acorda ajutoare de urgență în sumă totală de 250.800 de lei pentru sprijinirea a 70 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Hotărârea aprobată în ședința de astăzi prevede că ajutoarele de urgență vor fi acordate astfel:

         87.300 de lei pentru un număr de 18 familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din judeţele: Botoșani, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vrancea;

         3.500 de lei unei familii din județul Neamț, aflată în situație de necesitate cauzată de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtună), care au distrus în totalitate acoperișul locuinței, iar precipitațiile abundente s-au infiltrat în locuință;

         160.000 de lei unui număr de 51 familii şi persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, din județele: Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Gorj, Iași, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Sumele acordate individual ca ajutoare sunt cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale”, potrivit unui comunicat de presă.

Dosarele sunt în lucru

„Între familiile care au beneficiat acum de ajutor financiar guvernamental se află şi una din Târgu Jiu. Propunerea a fost făcută de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj. Suma primită de familia cu probleme sociale este de 2.000 de lei. Propunerea de acordare a ajutorului financiar a fost făcută în luna septembrie. De asemenea, în lucru la nivelul agenţiei locale mai sunt trei dosare. Pentru ca documentaţiile să fie complete sunt necesare şi anchete sociale la domiciliul viitorilor beneficiari”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com