E criză de moaşe comunale!

În cadrul unei întâlniri la care a participat şi deputata de Gorj, Elvira Şarapatin, şi care a avut loc săptămâna trecută la Parlament, a rezultat că e criză de moaşe comunale în judeţ. Mai multe centre au solicitat cadre în vederea angajării.

„Subcomisia pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor vârstnice, din cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, condusă în calitate de vicepreședinte de către parlamentarul de Gorj, Elvira Șarapatin, s-a întrunit, în această săptămână, la Parlamentul României, în prezența unor delegați din Gorj și Botoșani. Temele discuțiilor abordate la lucrările acestei subcomisii au privit problemele pensionarilor, în general, pornind atât de la cele din sfera medicală, aici intrând și vaccinurile antigripale, asistenți comunitari, evaluare medicală, inființarea centrelor socio-medicale, medicamente compensate și gratuite, și oprindu-se la cele privind majorarea punctului de pensie, dreptul la muncă al persoanelor vârstnice, creșterea numărului cluburilor pentru vârsta a treia și accesul vârstnicilor la informație.

De unde luăm moaşe?

„La lucrările subcomisiei au participat reprezentanții unor ministere și a unor organisme care lucrează în beneficiul vârstnicilor, întrebările delegaților din cele două județe nerămânând astfel fără răspuns. Prezența aici a ministrului secretar de stat, Adrian Rândunică, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, a ajutat reprezentanții pensionarilor să se lămurească în ceea ce privește pensionarea anticipată, punctul de pensie și dreptul pensionarilor de a obține, în același timp, pensie și salariu. S-au pus întrebări și pentru Ionica Tărău de la Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități dar și pentru Lidia Onofrei, director în cadrul Ministerului Sănătății. Cea din urmă a explicat că în Gorj există o rețea foarte bună pe asistență medicală comunitară, județul având 115 asistenți medicali comunitari în 72 de localități, că există aici o școală pentru moașe, filială a unei instituții de învățământ superior din Craiova, dar și că județul a solicitat deja angajare de moașe în aceste centre din mediul rural. În cadrul întâlnirii, au luat cuvântul președintele subcomisiei, deputat Tamara Dorina Ciofu, dar și vicepreședintele Elvira Șarapatin, deputat de Gorj, ambele asigurându-i pe cei prezenți că dialogul între autorități și beneficiarii de pensii se va menține, lunar, subcomisia pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor vârstnice existând tocmai pentru a ajuta această categorie de persoane.

,,Vom organiza o întâlnire similară a subcomisiei și la nivelul județului Gorj, cu invitați de la ministere și organisme care susțin drepturile vârstnicilor. În cadrul acestor dezbateri se va discuta despre creșterea punctului de pensie, creșterea pensiei minime, creșterea alocației pentru locurile în căminele de bătrâni dar și despre alte promisiuni îndeplinite de actualul Guvern, pentru pensionari”, a declarat deputata de Gorj, Elvira Șarapatin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com