Dumitru Pârvulescu le-a vorbit guvernanţilor despre exodul specialiştilor din companiile energetice!

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), Dumitru Pârvulescu, le-a vorbit miercuri membrilor Guvernului despre exodul specialiştilor din companiile energetice, între care Complexul Energetic Oltenia. Dumitru Pârvulescu a cerut găsirea urgentă de soluţii pentru a stopa plecarea celor mai buni lucrători din sectorul energetic.

„Sindicatele afiliate la Federația Naționala Mine Energie au participat cu un număr de 250 membri, la mitingul organizat de Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA in București, Piața Victoriei.La ora 11:30, o delegație formată din președintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu si președinții federațiilor aflate in piata, au mers la întâlnire cu Premierul României, Mihai Tudose, Vice-premierul, Marcel Ciolacu, Minstrul Finanțelor, Ionut Mișa, Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu și alți membri ai Guvernului.

În urma discutillor s-a stabilit următoarele:

  1. Finalizarea in 30 de zile, a proiectului comun al legii dialogului social, Guvern, Patronate, Sindicate.
  2. Renunțarea la trecerea taxelor de la angajator la angajat, in același timp cu reașezarea salarizării bugetarilor, condiționata de renunțarea treceri taxelor( in loc de creștere de 25%, creștere de 4%), cu acordul tuturor confederațiilor sindicale. In plus președintele Dumitru Pirvulescu, a atras atenția asupra disfuncționalităților din piata de energie, găsirea de soluții pentru a nu mai pleca specialiștii din companiile energetice”, potrivit unui comuncat al Sindicatului Liber EMC Roşia, afliat la Federaţia Naţională Mine Energie Oltenia.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com