Dumitru Cristea, fostul şef al CE Turceni, riscă puşcăria!

Viitorul nu sună bine pentru Dumitru Cristea, fostul director al Complexului Energetic Turceni. Cel puţin aceasta este părerea magistraţilor care au judecat cauza „Turceni-Rovinari”. Cristea a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Fostul boss din energie are posibilitatea să conteste sentinţa.

Mai are însă o condamnare cu suspendare

Este de amintit că ex-directorul Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, are la activ o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 6 ani din partea Curţii de Apel din Craiova, în dosarul „Buldotancul”. În dosarul respectiv a fost achitat fostul prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu. Conform DNA, fostul prefect ar fi achiziţionat, prin interpuşi, un buldotanc defect, de la o firmă din spaţiul ex-sovietic, şi l-a revândut  Complexului Energetic Turceni. Prejudiciul ar fi fost estimat de 800.000 de lei.

Dumitru Cristea, cel care fusese condamnat de Tribunalul Gorj la şase ani de închisoare cu executare, a primit la Curtea de Apel din Craiova patru ani cu suspendare şi un termen de încercare de șase ani.Dacă decizia instanţei supreme rămâne definitivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com