DSVSA a închis cofetăria din Târgu Jiu unde a fost filmat un șobolan. Amendă de 12.000 de lei

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a închis cofetăria din Târgu Jiu unde a fost filmat cu șobolan. „Referitor la incidentul prezentat în presa locală în 11.01.2020, în care un rozător apare pe peretele spațiului de comercializare a unei cofetării din Tg-Jiu, D.S.V.S.A Gorj a trimis în cursul acestei dimineți o echipă de inspectori care a efectuat un control fizic și documentar la laboratorul de cofetărie – patiserie vizat în articolul de presă respectiv, constatându-se neconformități cu ocazia inspecției spațiilor, echipamentelor și documentelor aferente efectuării acțiunilor periodice de dezinsecție – deratizare.

În consecință s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 lei pentru neefectuarea la timp a acțiunilor de dezinsecție – deratizare și s-a impus măsura suspendării temporare a activității de producție și comercializare pentru o perioadă de 7 zile, cu obligativitatea igienizării generale și a unei operațiuni DDD.

Înainte de reluarea activității D.S.V.S.A. Gorj va efectua un recontrol, ocazie cu care se vor efectua teste de sanitație pentru verificarea eficienței operațiunilor impuse.”, conform unui comunicat.

Foto: jienii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com