DSP a amendat un supermarket și o firmă de transport pentru cantități insuficiente de biocide

În perioada 10-11 martie 2020, cadre medicale de specialitate, din cadrul SCSP (Serviciul de Control în Sănătate Publică) Gorj, au desfășurat acțiuni de verificare a măsurilor dispuse de autorități, în domeniul sănătății publice, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, conform Hotărârii nr. 6 / 09.03.2020. Controalele au vizat unități comerciale, precum și firme de transport public, atât din mun. Târgu Jiu, cât și în județ.

În timpul desfășurării acțiunii a fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 de lei, la un supermarket din Motru, conform HGR 857/2011 (art. 16, lit. f) pentru cantități insuficiente de produse biocide (produse dezinfectante).

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1.600 de lei, unui operator de transport public din Targu Jiu pentru neasigurarea, la nivelul unității, de cantități suficiente de biocide.

Totodată, în cursul zilei de 10 martie 2020, s-au efectuat acțiuni de verificare la domiciliu a persoanelor izolate. S-au verificat 12 adrese din Drăguțești, Rovinari și Bîlteni, conform chestionarelor completate la intrarea în țară. La adresele din cele trei localități se respectau regulile de izolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com