Drepturile primite de angajaţii CEO prin contractul colectiv de muncă. Semnarea contractului a fost momentan suspendată.

In data de 21.03.2018, administratia CE Oltenia si federatiile nationale reprezentative la nivel de sector de activitate semneaza noul Contract Colectiv de Munca, in  urma finalizarii negocierilor purtate.

Rezultatele dialogului dintre adminstratie si sindicate s-au concretizat intr-o serie de beneficii financiare acordate salariatilor pentru prima data de la infiintarea CE Oltenia:
– indexarea grilei de salarizare cu 19,9 %;
– acordarea sporului de fidelitate pentru inca peste 1200 de salariati care nu beneficiau de acest spor anterior negocierilor;
– cele 3 prime anuale acordate pentru sarbatorirea Pastelui, Craciunului si zilei meseriei au fost majorate la valoarea de 1100 lei, reprezentand un adaos cumulat in suma de 350 lei pentru fiecare salariat;
– majorarea cotei de combustibil alocat cu 100 lei pentru fiecare salariat

Este de mentionat ca, anterior negocierilor CCM, au beneficiat de armonizari salariale peste 75% din numarul total de angajati, reprezentand un efort financiar din partea companiei de cca 25 milioane lei, iar ca urmare a procesului de negociere, vor fi repartizate inca 25 milioane lei pentru armonizari salariale.

Inclusiv salariatii care participa la protestul de la cariera Lupoaia, in data de 21.03.2018, au beneficiat de acordarea unui spor de fidelitate in cuantum de 10% din salariul de baza, precum si de majorari salariale in medie de 350 lei / salariat. In aceste conditii, si tinand cont de faptul ca sindicatele care ii reprezinta fac parte din federatiile participante la negocierile purtate pe parcursul ultimelor sase saptamani, consideram ca nu se justifica nemultumirile manifestate de unii dintre salariati in ziua semnarii CCM.

Discutiile purtate, la inceputul acestei zile, de catre reprezentanti ai conducerii companiei cu participantii la protest nu au avut rezultate imediate, urmand a fi continuate in cursul zilei.(comunicat)

Contractul colectiv de muncă a fost semnat parţial astăzi. Au mai rămas anexele, întrucât au apărut proteste la Carierele Jilţ Nord şi Lupoaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com