Dramatic! Spitalul din Rovinari, locul unde pacienţii vin să moară

Poliţiştii gorjeni au dechis un dosar penal, după ce o femeie de 57 de ani, din Teleşti, a murit duminică la Spitalul din Rovinari. Este al doilea pacient mort la spital în ultimele trei luni, după ce a fost adus de rude să fie salvat. Medicii au eşuat, iar poliţia verifică din nou ce s-a întâmplat, mai ales că unul dintre doctorii de acum s-a aflat de gardă şi în luna iulie, când la spital a murit un bărbat de 55 de ani. De data aceasta a murit o femeie de 57 de ani, adusă de ambulanţă. Doctorii nu au putut să o ţină în viaţă.

„Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept şi nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanţa la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns ne-au spus că i s-a înrăutăţit starea pe maşină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanţi, stăteau şi gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primeşte acolo, până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr a avut-o puţin mare de acasă, avea 320. Nu ştim ce tratamente i-au făcut. A venit şi Poliţia. Au fost doi doctori, un domn doctor şi o domnişoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni”, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii.

Întrebări fără răspuns

„Nu sunt doctori pe parte de Cardiologie, unul era pe Chirurgie, unul pe alltceva, nu e un medic specialist. Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva. Când îi vezi că te privesc de deasupra şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe. Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit”, a mai spus Cosmin Cornoiu.

Ce spune conducerea spitalului

„Doctorii şi-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în acelaşi timp şi cu toată presiunea, că au fost înjuraţi şi făcuţi în toate felurile, ei şi-au făcut treaba. Noi aici ne dăm sufletul pentru pacienţi”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.  În luna iulie pacientul de 55 de ani a fost dat afară din spital pentru că nu mai erau paturi libere. Bărbatul a murit la puţin timp de la externare.

Un comentariu la „Dramatic! Spitalul din Rovinari, locul unde pacienţii vin să moară

  • 10 octombrie 2018 la 16:27
    Permalink

    la acest spital oameni copetenti sunt trimisi sa lucreze pe pusturi joznice

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com