Dragnea vrea anchetă parlamentară la ANRE! Poate îl întreabă de vorbă şi pe Iulian Iancu.

Liviu Dragnea, şeful PSD, e foc şi pară pe „blaturile” din energie şi a cerut anchetă la ANRE. Şeful pesediştilor s-a trezit abia acum să vadă de ce cresc din când în când exploziv preţurile la energia electrică şi de ce ANRE nu face nimic. Întrebarea este de ce majoritatea PSD-ALDE nu a făcut nimic şi nu a dat de pământ cu şefii ANRE, entitatea care ar trebui să facă tot ce poate pentru a pune ordine în sistemul energetic şi, de regulă, în favoarea consumatorului amărât. „Am discutat în coalitie si am aprobat solicitarea premerului, si maine(miercuri n.r.) aprobam in plenul reunit, infiintarea unei Comisii de ancheta pe ANRE. E bine sa aflam si noi, si populatia, ce s-a intamplat acolo si care a fost jocul preturilor la energie in ultima perioada”, a spus Liviu Dragnea. Era poate mai simplu ca Dragnea să îşi întrebe colegul de partid, pe Iulian Iancu. Poate îi făcea un rezumat şi nu se mai chinuia degeaba comisia de anchetă la ANRE.

Poate află şi Dragnea ce face colegul de partid cu Legea holdingului

Poate ştie deputatul PSD Iulian Iancu despre avizul negativ dat la Legea energiei, de Comisia de industrii pe care o conduce. Poate îi explică şi lui Dragnea ce politicieni din PSD, PNL, UDMR sau din alte partide au pus umărul ca „băieţii deştepţi” din energie să prospere în România. Poate îi explică Iulian Iancu lui Dragnea de ce nu vrea mix energetic în România. Poate. Nu ar mai fi nevoie de comisia parlamentară de anchetă.  Poate îi va explica Iulian Iancu lui Dragnea că fără mixul energetic şi fără investiţii în minerit, în următorii ani, se va alege praful de independenţa energetică a României şi se va depinde de importuri. Poate îi va explica Iulian Iancu lui Dragnea de ce grupuri energtice de la CEO sunt ţinute nereabilitate şi România importă energie din ţările vecine.

Şi Tudose e de acord cu ce zice şeful Dragnea

„Au fost identificate probleme in aceasta vara: lipsa unor proceduri efectuate, obligatii legale ale ANRE. Dat fiind faptul ca ANRE nu e in subordinea Guvernului, singura entitate capabila sa vada ce e in spate este Parlamentul. Guvernul a solicitat Parlamentului o ancheta in acest sens”, a completat ieri premierul Mihai Tudose, întârind spusele şefului său de partid. Poate o să cheme şi pe cineva de la FBI să le explice că ANRE nu mai are de mult legătură cu ţara noastră şi cu interesele consumatorilor de rând.

Andrei Pavel

One thought on “Dragnea vrea anchetă parlamentară la ANRE! Poate îl întreabă de vorbă şi pe Iulian Iancu.

  • 15 septembrie 2017 la 9:05
    Legătură permanentă

    ANRE nu trebuie sa vina sa ne spuna ca se scumpeste energia, ci sa se implice sa vada daca au argumente s-o scumpeasca, nu pe simplu motiv , ca nu s-a mai scumpit de nu stiu cati ani. ANRE are sigur combinatii cu producatorii privati, cat si o parte din mafia grupului de interese din Transelectrica, care stabileste cine si cand intra in sistem sa produca, dupa mine ordinea ar fi Nucleara, termo,hidro, si dupa ceilalti. Tot ANRE reglementeaza cine are si cine nu are voie sa lucreze in instalatiile electrice,iarasi o mare prostie pt favorizarea unor firme,pai un electrician care lucreaza in instalatii de peste 20 de ani de ce nu are dreptul? ca nu are taxa platita la ei? acolo sunt niste comisii de examinare pt ce ? ei iau salariul baban ca fac parte din comisiile respective, de ce mai cer taxe de 9 mil pe persoana, si chiar daca stii tot te pica ca sa mai vi odata de doua ori, iar daca faci contestatie spun ca s-a facut o gresala la corectare si te trece.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com