Două şcoli din Gorj, premiate la un concurs naţional de educaţie ecologică

Concursul Național de Educație Ecologică Școala Zero Waste  ediția 2018 a ajuns la final.  Pe durata celor 10 săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate (și punctate pentru asta) să organizeze numeroase sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative și ateliere de reciclare creativă, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalți elevi din școală și pentru comunitatea locală. „Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Proiect realizat cu susținerea Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional și împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Ediția 2018 a concursului a dat ocazia școlilor să câștige mult mai multe premii decât în anii precedenți. Școlile au putut opta pentru una din cele două secțiuni ale concursului (clasele I-IV și V-VIII), cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă. Activitățile claselor I-IV au pus accent pe creativitatea celor mici și pe deprinderea colectării selective de la o vârstă fragedă, în timp ce clasele V-VIII au putut oferi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri generată, refolosirea sau transformarea deșeurilor precum și crearea de mini proiecte pentru a-și transforma școala într-una Zero Waste. Lista activităților a cuprins și câteva activități comune, cum ar fi “Calcularea amprentei de carbon”, “Crește-ți singur mâncarea” sau “Bike to school”.

Cei 21.891 de elevi direct înscriși în competiția SZW2018 au realizat 78 de acțiuni de curățenie și 66 de acțiuni de plantare (cu peste 8.000 de puieți de arbori forestieri și pomi fructiferi plantați). Au fost recuperate 20 de tone de plastic, 96 de tone de hârtie și carton, 3 tone aluminiu și 18 tone deee-uri.

“Copiii de azi sunt adulții care vor inventa ziua de mâine. Pentru că ne-am asumat misiunea de a crea un viitor mai bun, am ales să sprijinim proiectul Școala Zero Waste ediția 2018, care își propune să formeze adulți responsabili, capabili să genereze schimbări în bine. Dorim să-i felicităm pe toți participanții la acest proiect, care și-au adus astfel contribuția la o lume mai curată”, a declarat Cristina Hanganu, Directorul Departamentului de Comunicare și CSR al Lidl România.

Marii câștigători ai ediției cu numărul 6 a concursului Școala Zero Waste sunt:

Secțiunea CLASELE I-IV

Premiul I și Trofeul “Scoala Zero Waste” 2018 – Tablă interactivă și videoproiector

Școala Gimnazială Domino Servite, Voiteg , Timiş

 

Premiul II – Calculator și imprimantă multifuncțională

Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, Olt

Premiul III – Videoproiector

Școala Gimnazială “Ion Luca Caragiale”, Tulcea, Tulcea

Mențiuni – Imprimantă multifuncțională

Școala Gimnazială Nr. 4 “Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Dâmbovița

Școala Gimnazială “ Alexandra Nechita”, Vaslui, Vaslui

Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, Craiova, Dolj

Secțiunea CLASELE V-VIII

Premiul I și Trofeul “Scoala Zero Waste” 2018 – Tablă interactivă și videoproiector

Școala Gimnazială  Nr. 1 Pericei, Sălaj

Premiul II – Calculator și imprimantă multifuncțională

Școala Gimnazială  Nr. 1, Satu Mare, Suceava

Premiul III – Videoproiector

Școala Gimnazială “Sf. Dumitru”, Craiova, Dolj

Mențiuni – Imprimantă multifuncțională

Școala Gimnazială “Ion I. Graure”, Bălteni, Olt

Liceul cu Program Sportiv, Botoșani, Botoșani

Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana-Jiu, Pesteana Jiu, Gorj

Mențiune specială – Participare Tabară

Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino”, Pucioasa, Dâmbovița

Profesorii coordonatori ai primelor 3 școli clasate primesc câte o tabletă din partea organizatorilor, pentru a-i ajuta în continuare în procesul educațional.

Fiecare școală câștigătoare va desemna 5 copii care împreună cu profesorul coordonator vor participa în perioada 22 – 26 August la Tabăra “Zero Waste Summer Camp” organizată în Județul Arad. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2018 a Concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional al concursului, împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com